- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται φωτογραφική ρύθμιση για Κουντουρά και Δανέλλη;
Κοντά σε λύση για να αρθεί το ασυμβίβαστο του υποψήφιου ευρωβουλευτή και βουλευτή
Κοντά σε λύση για να αρθεί το ασυμβίβαστο του υποψήφιου ευρωβουλευτή και βουλευτή φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση. Η λύση που εξετάζουν σε ότι αφορά την ρύθμιση για τους βουλευτές, που θέλουν να τεθούν στην κρίση του λαού για να διεκδικήσουν μια θέση στην ευρωβουλή και είναι μια λύση που φαίνεται να βολεύει όλους.
Υπενθυμίζεται ότι ένας νόμος του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στις 11 Απριλίου του 2014 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμάρα φαίνεται πως απομακρύνει την Έλενα Κουντουρά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,
Ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρει πως «οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξη τους».
Εάν, λοιπόν, η κύρια Κουντουρά επέλεγε την Ευρωβουλή, θα έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής και άρα η κυβέρνηση θα έχανε την 151η ψήφο που την στηρίζει αυτήν την στιγμή.
Ο αμέσως επόμενος βουλευτής στους ΑΝΕΛ είναι στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, κάτι που σημαίνει αυτομάτως πως είναι πρακτικά αδύνατο να παραιτηθεί η κυρία Κουντουρά, αφού με τον «στενό συνεργάτη» του Πάνου Καμμένου που προαναφέραμε να… καραδοκεί, θα ήταν δεδομένο πως η κυβέρνηση δεν θα είχε την πλειοψηφία των «151».
Τώρα, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 είπε σε σχέση με ενδεχόμενες υποψηφιότητες Κουντουρά-Δανέλλη στις ευρωεκλογές ότι «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλογών. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες».
Σύμφωνα με το newsit.gr, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει την ρύθμιση που είχε φέρει στις 11 Απριλίου του 2014 και αφορούσε se δυο βασικά θέματα, το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή και τον σταυρό αντί για τη λίστα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.