- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάει για Επίτροπος στη θέση του Αβραμόπουλου ο Τσακαλώτος;
Η επιλογή του μέλους της Ελλάδας στην Κομισιόν είναι ένας από τους λόγους που ο Τσίπρας θέλει εκλογές τον Οκτώβριο
Η επιλογή του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν θεωρείται ένας από τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας «κλείνει» προς την απόφαση για διεξαγωγή των εκλογών τον Οκτώβριο.
Επιθυμία του Πρωθυπουργού είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου να είναι πρόσωπο προερχόμενο από την Αριστερά και αν αυτό είναι εφικτό από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece ένα από τα ονόματα που εξετάζονται σοβαρά είναι αυτό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η συζήτηση βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο καθώς το όνομα του κ. Τσακαλώτου έχει εξεταστεί μόνο σε πολύ κλειστό κύκλο, όμως αρκετοί θεωρούν ότι ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει πολλά από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.
Πρώτον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι από τα λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ευρύτερη πολιτική αποδοχή εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο τρόπος που χειρίστηκε τον θεσμικό του ρόλο και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από τον Ιούλιο του 2015 έως σήμερα, τον βοήθησε να αποκτήσει πολιτικούς φίλους στο εξωτερικό ενώ η επιλογή του να κρατά χαμηλά πολιτικούς τόνους και η μεθοδικότητα με την οποία εφάρμοσε τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές έχουν ανεβάσει τις μετοχές του στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε από τις Βρυξέλλες να διαδραματίσει έναν ειδικό ρόλο, που δεν είναι άλλος από αυτόν της ενίσχυσης του διαλόγου Αριστεράς και Σοσιαλδημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να έχει ισχυρή άποψη για τον τρόπο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει αυτός ο διάλογος ενώ είναι από τα στελέχη που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Τέλος, χαίρει ευρείας εκτίμησης εντός του κόμματος. Η κομματική του αποδοχή ξεπερνά την τάση των 53+ καθώς πολλοί πιστεύουν ότι χωρίς τη δουλειά που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και τη στάση του στις κομματικές διαδικασίες, «δεν θα έβγαιναν τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου».
Αν και το όνομα του κ. Τσακαλώτου έχει εξεταστεί, φαβορί για τη θέση εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και για αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει και ένα δυνατό όνομα για το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο να μπορέσει να αντικαταστήσει τον νυν αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου στη θέση του Επικεφαλής της ευρωομάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.