- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στουρνάρας για Πολάκη: Δεν είναι φυσιολογικό να ηχογραφείς
«Είναι καθήκον μου να προστατεύσω την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας»
«Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενος στην υπόθεση με το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
«Αφήνω τη Δικαιοσύνη και τον κόσμο να κρίνουν τις πράξεις» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας και προσέθεσε: «Αυτό παραβίαζε όλα τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, παραβίαζε τον ποινικό Κώδικα και την κοινή λογική. Αλλά είναι καθήκον μου να προστατεύσω την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας».
Η δήλωσή του καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.
Ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι ο ίδιος «έχει σαφή ευθύνη και αυτό αναγράφεται στο καταστατικό της Τράπεζας» και ότι κάνει «αυτό που υπαγορεύει η κοινή λογική και η νομοθεσία. Υπάρχει μια επίθεση στους κεντρικούς τραπεζίτες από πολλές πλευρές. Πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, για να εξασφαλίζουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.