- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Να μη χωριστεί» η περιουσία της ΛΑΡΚΟ
Ζήτησε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων
Στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ παρενέβη την Πέμπτη ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ζητώντας να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία όντας σε πλήρη λειτουργία και με ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης όλων των περιουσιακών της στοιχείων. Απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ο Σύνδεσμος υποστήριξε, «Είναι λάθος να χωριστούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, κάτι το οποίο σκοντάφτει και νομικά (Μεταλλευτικός Κώδικας ) και επιχειρηματικά». «Οποιοσδήποτε διαχωρισμός των περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και με το σενάριο, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας δηλαδή της διενέργειας δύο ξεχωριστών διαγωνισμών που τελικά θα καταλήξουν με αντιπροσφορά των δύο επικρατέστερων για το κομμάτι του άλλου, ώστε να υπάρξει ένας επενδυτής, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.
Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει κίνδυνος είτε απαξίωσης του εργοστασίου αποστερούμενου των μεταλλείων, είτε των μεταλλείων αποστερούμενων του εργοστασίου, τα οποία, σημειωτέον, εκμεταλλεύονται ιδιαίτερα φτωχά κοιτάσματα», τόνισε. Ο ΣΜΕ ανέφερε τέλος ότι, επί 20 χρόνια έγιναν τεράστια λάθη από την Πολιτεία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, μια ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας εταιρεία, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, καθώς η παραγωγή της καλύπτει το 7% των αναγκών σε πρώτη ύλη (σιδηρονικέλιο) για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα εντός της Ε.Ε. και πραγματοποιεί εξαγωγές που υπερβαίνουν σε αξία τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Γ.Σ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.