Πολιτικη & Οικονομια

Π. Γερουλάνος: Αφορμή για μια εποικοδομητική συμπόρευση η πρωτοβουλία μου για τα ναρκωτικά

«Το αποτέλεσμα έρχεται από το "μαζί"»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Γερουλάνος
Παύλος Γερουλάνος / © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να καταστεί η πρωτοβουλία του για τα ναρκωτικά «αφορμή για μία εποικοδομητική συμπόρευση με γνώμονα το καλό των κατοίκων της πόλης μας» ευελπιστεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, το κάλεσμα συνεργασίας που απηύθυνε στους συνυποψηφίους του, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη, όταν διαπίστωσε «ότι στις προγραμματικές μας θέσεις συγκλίναμε υπέρ της δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης» εντάσσεται «στην πίεση που είναι απαραίτητο να ασκηθεί στο πολιτικό σύστημα».

Ο κ. Γερουλάνος υπογραμμίζει ότι όλες οι μέχρι τώρα εμπειρίες του τον δίδαξαν «πως το αποτέλεσμα έρχεται από το "μαζί". Μαζί θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Και στην πολιτική, το να αφήνεις στην άκρη τις διαφωνίες και να χτίζεις πάνω στα κοινά σημεία πλεύσης, είναι το ζητούμενο κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Όπως επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, «η πληγή των ναρκωτικών πλήττει πρώτα από όλα τους χρήστες ουσιών και τους οικείους τους, αλλά συνδέεται υπόγεια με μία σειρά αγκαθιών της κοινωνίας μας, όπως η αστεγία, η αίσθηση ανασφάλειας των Αθηναίων, το σκληρό εμπόριο από οργανωμένες μαφίες και η παραβατικότητα».

«Οι χώροι εποπτευόμενης ή ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών είναι χώροι όπου, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών "παίρνουν τη δόση τους" σε συνθήκες υγιεινής, αξιοπρέπειας και ασφάλειας.

Μείωση των λοιμώξεων, αποφυγή θανάτων λόγω υπερδοσολογίας και σαφώς επαφή των χρηστών με ειδικούς που μπορούν να τους παρέχουν βοήθεια σε ιατρικές εξετάσεις ή ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης, είναι κάποια μόνο από τα οφέλη αυτών των χώρων. Παράλληλο και πολύτιμο όφελος, η μείωση της δημόσιας χρήσης, που υποβαθμίζει γειτονιές στο κέντρο της πόλης και δημιουργεί άβατα» καταλήγει ο κ. Γερουλάνος.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ