- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαζιώτης: «Ένοπλος αγώνας κατά του φασισμού»
Λέει ο αναρχικός ληστής της τράπεζας
Κείμενο που καλεί σε ένοπλο αγώνα κατά του φασισμού ανάρτησε στο διαδίκτυο ο καταζητούμενος αντιεξουσιαστής κ. Νίκος Μαζιώτης, που ταυτοποιήθηκε από την αντιτρομοκρατική ως ο ένας από τους δυο δράστες της ληστείας σε τράπεζα των Μεθάνων, τον περασμένο Ιούλιο.
Το κείμενο, που συνυπογράφεται από τη σύντροφό του κ. Πόλα Ρούπα και είναι το έκτο που αναρτούν, λέει πως ο φόνος Φύσσα είναι η πρώτη δολοφονία που διαπράττουν οι φασίστες «μετά τη χούντα των συνταγματαρχών». «Ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της δεξιάς στράφηκαν στη Χρυσή Αυγή ξεθάβοντας τα φασιστικά τους χαρακτηριστικά που είχαν κρύψει καθ’ όλη την περίοδο της “συστημικής σταθερότητας” και της “οικονομικής ευμάρειας”. Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε δώσει την εντολή να χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή, θα κατέληγε και ο ίδιος στον κάδο των αχρήστων του συστήματος» λένε οι Μαζιώτης - Ρούπα. Το κείμενο έχει ειδική αναφορά στο βουλευτή της ΝΔ και σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη: «Με επιμέλεια και επιμονή διαμορφώνει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, προωθώντας τη δίωξη των αντικυβερνητικών θέσεων και πρακτικών, καθώς εντάσσει ακόμα και ένα καθεστωτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά άκρα». Το κείμενο κλείνει με την ανάγκη αυτοκριτικής για την άνοδο του φασισμού και προτείνει ως κύρια λύση τον ένοπλο αγώνα.
Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία στα Μέθανα είχε αποδώσει 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας. Εξάλλου, σε βάρος του Μαζιώτη, έχει εκδοθεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξη 50 χρόνια και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Οι Μαζιώτης - Ρούπα καταζητούνται από τον Ιούνιο του 2012.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.