Στην Αθήνα οι θεσμοί για την πορεία της οικονομίας - Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο
Ξεκινούν στις 17.00 οι συναντήσεις
Ξεκινούν το απόγευμα οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, για την αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση, ενώ στις 18.00 η συζήτηση θα αφορά στα χρηματοπιστωτικά («κόκκινα» δάνεια, νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη»).
Τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της τοποθέτησης γενικών γραμματέων στο Δημόσιο και των αποκρατικοποιήσεων αποτελούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα σοβαρότερα μεταξύ των 16 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.
Τα κλιμάκια αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή. Αμέσως μετά, το ΔΝΤ (εκπρόσωπος του οποίου μετέχει στην αποστολή) θα εκδώσει σχετική αναφορά. Ενώ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βάση την οποία το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα εγκρίνει την εκταμίευση των ANFAs και SNPs (τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η ΕΚΤ και ευρωπαϊκές εθνικές τράπεζες), θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.
Χθες οι εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της ΝΔ.
Μάριο Σεντένο: Το σημαντικό είναι ότι δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα
Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο σε συνέντευξη του στο Euronews σχολίασε πως ένα από το δύο θέματα που τον εντυπωσίασαν το 2018, ήταν το τέλος του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. «Η 20η Αυγούστου ήταν μια πολύ σημαντική μέρα, γιατί μπήκε τέλος στα προγράμματα διάσωσης στην ευρωζώνη» ανέφερε .
Ο Σεντένο υπογράμμισε επίσης πως το γεγονός ότι η Ελλάδα βγαίνει τελικά από το πρόγραμμα διάσωσης, μετά από τόσα χρόνια «είναι πολύ σημαντικό για όλους, αλλά κυρίως για τον ελληνικό λαό. Τρία προγράμματα, 8 χρόνια, πολλές μεταρρυθμίσεις, πολύ σκληρά μέτρα που όλοι περιμένουμε να μεταφραστούν σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή. Υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ελλάδα αναλαμβάνει να λύσει μόνη της τελικά όλα τα θέματα και τα προβλήματά της. Δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα. Αυτό είναι το σημαντικό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.