- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εφορία - Εισπράξεις 5 δισ. από κατασχέσεις και ρυθμίσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ
Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία καταγράφηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, τα χρέη που δημιουργήθηκαν τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε («νέα») έφτασαν τα 9,69 δισ. ευρώ ή κατά 857 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι ένα μήνα νωρίτερα. Εξ αυτών, τα 801,2 εκατ. οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.
Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 180,2 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 169,8 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 282,8 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47,2 εκατ. ευρώ.
Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη -παλαιά (προ του 2018) και νέα- φτάνουν τα 104 δισ. ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, αμετάβλητος παρέμεινε ουσιαστικά ο αριθμός των οφειλετών, καθώς διαμορφώθηκε σε 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενους, χίλιους περίπου περισσότερους από την περασμένη χρονιά.
Αντίθετα κατά 46 χιλιάδες αυξήθηκε ο αριθμός αυτών για τους οποίους μπορούννα ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (1,836 εκατομμύρια) και κατά 7 χιλιάδες όσοι έχουν υποστεί κατασχέσεις ή άλλα μέτρα (1,162 εκατομμύρια).
Οι κατασχέσεις πάντως αποδεικνύονται χρυσωρυχείο για τα ταμεία του κράτους. Εφτασαν μια ανάσα από τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ (4,981 δισ. ευρώ). Εξ αυτών, τα περίπου 500 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν τον Νοέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, τα συνολικά νέα ληξιπρόθεσμα είχαν αυξηθεί κατά 1.188,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.138,5 εκατ. ευρώ οφείλονταν στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα κατά 454,6 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 172,2 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 255,2 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 86 εκατ. ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.