- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας
Απέναντι σε Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο
Και επίσημα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον υποψήφιο που αναζητούσε για τον Δήμο της Αθήνας, στο πρόσωπο του Νάσου Ηλιόπουλου.
Mετά από διάφορες φήμες, εικασίες και διαψεύσεις που είχαν διαρρεύσει κατά καιρούς στον Τύπο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στον 35χρονο νυν υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο, που έχει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ, για την δημοτική αρχή της πρωτεύουσας.
«Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ξεκινάμε τον αγώνα μας», ανέφερε αρχικά ο Νάσος Ηλιόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» που συνεδρίασε στις 18:30 το απόγευμα.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για «ξεκάθαρες κοινωνικές ανισότητες, αυστηρή μνημονιακή πειθαρχία εκ μέρους των δημοτικών αρχών» ενώ προέταξε ως βασικές προϋποθέσεις για το πώς ονειρεύεται την Αθήνα «την αναβάθμιση ελεύθερων χώρων, το περισσότερο πράσινο και την αξιοπρέπεια για τους πολίτες».
Μάλιστα ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα Airbnb. «Δεν θα αφήσουμε την Αθήνα να γίνει ένας χώρος για real estate και Airbnb» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε «θα αποτελέσουμε ασπίδα έναντι στην άνοδο των νεοναζί».
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «στην εκλογική αυτή μάχη οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα της δικής μας αριστεράς» και η επιλογή του Νάσου Ηλιόπουλου έχει όλες τις προϋποθέσεις μιας νικηφόρας επιλογής. Και ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στη διοίκηση Καμίνη λέγοντας ότι πρόκειται για την «ακρότατη εκδοχή του ακραίου Κέντρου. Ξεκίνησε με ένα φιλελεύθερο πρόσωπο και σύντομα ανέδειξε τα μνημονιακά χαρακτηριστικά της λιτότητας και του αυταρχισμού».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η «Ανοιχτή Πόλη» είναι μια δημοτική παράταξη με ιστορική διαδρομή, δικτυωμένη γύρω από τα προβλήματα και την κοινωνία της Αθήνας. «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ο συλλογικός αυτός αγώνας μας να είναι νικηφόρος, είπε ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε, δε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της εκλογικής μάχης με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, και άσκησε κριτική στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι είναι θιασώτης του δημαρχοκεντρικού συστήματος και των ιδιωτικοποιήσεων στην Αυτοδιοίκηση.
Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ξυδάκης και ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.