Συνάντηση με εκπροσώπους της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με μέλη της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, συζήτησαν την εξαγγελία της κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τα προβλήματα που σχετίζονται αυτήν με την απόφαση.
Οι παρευρισκόμενοι επισήμαναν πως η ίδρυση ακόμα μίας Νομικής Σχολής στην Ελλάδα θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των υφιστάμενων Νομικών Σχολών. Προβλήματα που συνδέονται τόσο με την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και με τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων τους. Σε ό,τι αφορά τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την εθνική σημασία της για τη βόρεια Ελλάδα, η οποία θα πληγεί από την υλοποίηση μίας τέτοιας απόφασης.
«Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε, εκ νέου, την αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας. Τόνισε πως οι πρόχειρα σχεδιαζόμενες αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης υπακούν μόνο σε πελατειακή λογική και δεν συμβάλλουν στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων ούτε εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας. Αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει το υποβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τις υποδομές των υφιστάμενων σχολών, ακροβατεί με πειραματισμούς που αναστατώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικούς» ανέφεραν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, σημείωσαν πως ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «η μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Mετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
«Κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία» - Τελεσίγραφο στα μπλόκα
«Τις επόμενες μέρες η απάντηση στα αιτήματα»
To δηκτικό της σχόλιο για την έλλειψη υποστήριξης στους διαδηλωτές του Ιράν
Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στην Εξεταστική για ελέγχους και πιθανές ευθύνες
Οι οικονομολόγοι προκρίνουν γενικές μειώσεις φόρων αντί στοχευμένων παρεμβάσεων
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση»
Αλληλοκατηγορίες, βαρείς χαρακτηρισμοί και αναφορές για ψυχιατρικές εξετάσεις μετά τις δημόσιες δηλώσεις
Μετατίθεται για μετά τον Φεβρουάριο η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ
Ανοδικά για τρίτο μήνα ο ΔΤΚ, με ισχυρές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, εστίαση και στέγη
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες μετά την ακροαματική διαδικασία
Υπερδιπλάσιο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη – Διψήφια ποσοστά για τα υποθετικά κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.