- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θάνου: «42 χρόνια κανείς δεν μου καταλόγισε μεροληψία»
Σήμερα η συζήτηση για να αναλάβει η πρώην δικαστικός επικεφαλής της επιτροπής Ανταγωνισμού
«Ιδιαίτερα τιμητική» χαρακτήρισε η Βασιλική Θάνου την πρόταση για την τοποθέτησή της ως επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατελέσει με αμεροληψία τα καθήκοντά της εφόσον εγκριθεί ο διορισμός της.
«Θεώρησα ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση για την επιλογή του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανταγωνισμού διότι θεωρώ ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο η αναζήτηση της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έχει πρωταρχικό και ζωτικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία», είπε η κ. Θάνου μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση να αναλάβει θέση προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι Ανεξάρτητη Αρχή και θα πρέπει ο πρόεδρος και τα μέλη της να έχουν ανεξαρτησία, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Επί 42 χρόνια, που υπηρέτησα το δικαστικό σώμα και από θέσεις ευθύνης, και ως αντιπρόεδρος και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν μου κατελόγισε ποτέ κανείς μεροληψία, είτε υπέρ είτε κατά κάποιου διαδίκου», ανέφερε η κ. Θάνου.
Πρόσθεσε ακόμη πως λόγω των θέσεων που είχε βρισκόταν «καλώς ή κακώς, στο μικροσκόπιο κυρίως από ορισμένα πρόσωπα». «Ουδέποτε ελέχθη κάτι τέτοιο εις βάρος μου. Να είστε, λοιπόν, απολύτως σίγουροι, και σας διαβεβαιώνω, ότι με την ίδια αμεροληψία και αντικειμενικότητα θα πορευτώ και σε όλη τη θητεία μου, αν με τιμήσετε με την προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής» διαβεβαίωσε.
Γ. Δραγασάκης: Η επιλογή Θάνου δεν προσκρούει σε κανένα κώλυμα
«Η κυβέρνηση προτείνει την κ. Θάνου με γνωστή διαδρομή - πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σύμβουλος του Πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια- έχει πλούσια επιστημονική και επαγγελματική δράση», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «η επιλογή δεν προσκρούει σε κανένα τυπικό ή ουσιαστικό κώλυμα» και συμπλήρωσε πως «η τοποθέτηση ανώτατων δικαστικών λειτουργών θεωρείται ότι διασφαλίζει καταρχήν το τεκμήριο της ανεξαρτησίας σε τέτοιες επιτροπές.
«Επειδή διάβασα διάφορα σχόλια, πρέπει να πω ότι θέλει προσοχή να τηρούμε ενιαίες αρχές, αν θεωρηθεί ότι το να είναι κάποιος σύμβουλος σε υπουργό ή σε Πρωθυπουργό συνιστά κώλυμα, θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με πρώην υπουργούς ή με πρώην γραμματείς κομμάτων που είναι σε Ανεξάρτητες Αρχές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.