- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επίδομα Θέρμανσης: Στις 28 Δεκεμβρίου καταβάλλονται τα πρώτα χρήματα
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναφορικά με τις λεπτομέρειες για το φετινό έκτακτο επίδομα θέρμανσης.
Έπεσαν οι υπογραφές από τους αρμόδιους υπουργούς για το επιπλέον επίδομα θέρμανσης 12 εκατ.ευρώ στους δικαιούχους της Α’ κλιματικής ζώνης της χώρας στους οποίους περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι των ορεινών Δήμων της Β’ κλιματικής ζώνης.
Για τους δικαιούχους της Α’ κλιματικής ζώνης το ποσό της επιδότησης αυξάνεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης ενώ στις υπόλοιπες ζώνες παραμένει 0,125 ευρώ ανά λίτρο.
Το επιπλέον έκτακτο επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως στις 28 Δεκεμβρίου 2018.
Το ποσό θα πιστωθεί αυτόματα στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, καθώς εκείνοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια.
Οι δικαιούχοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών:
- Γρεβενών
- Δράμας
- Έβρου
- Ευρυτανίας
- Ιωαννίνων
- Καστοριάς
- Κοζάνης
- Σερρών
- Φλώρινας
Την ίδια ώρα, το συμπληρωματικό ποσό θα εισπράξουν και οι κάτοικοι των ορεινών δήμων που ανήκουν στους παρακάτω δήμους της λεγόμενης Β΄ ζώνης: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.
Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν 3,125 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ενώ υπάρχει ανώτατο πλαφόν 80 τ.μ. για τον εργένη και 100 τ.μ. για τους έγγαμους. Η συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση θα κυμανθεί από τα 250 ευρώ έως τα 312,5 ευρώ ενώ ο αριθμός των δικαιούχων υπολογίζεται ανάμεσα στις 80.000 και τις 100.000.
Η σχετική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης έχει ήδη φτάσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να γίνει η τελική κοστολόγηση.
Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με πέρσι είναι ότι χρησιμοποιείται ο νόμος «Κλεισθένη» για τον χαρακτηρισμό των δήμων ως ορεινών. Αυτός ο χαρακτηρισμός αυξάνει και τον αριθμό των ορεινών νοικοκυριών.
Στο υπουργείο Οικονομικών συζητούν και το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσό της επιδότησης ανά λίτρο από τα 0,125 ευρώ που ήταν πέρυσι ακόμη και στα 0,15 ευρώ φέτος. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού γίνουν οι υπολογισμοί του δημοσιονομικού κόστους.
Ταυτόχρονη υλοποίηση των χαρακτηρισμών περισσότερων δήμων ως «ορεινών» αλλά και αύξηση του επιδόματος στα 15 λεπτά, θα σημαίνει τα εξής:
- Οι κάτοικοι δήμων της 4ης ζώνης που θα χαρακτηριστούν ως ορεινοί, θα δικαιούνται επίδομα από 96 έως 100 ευρώ και όχι από 50 έως 62,5 ευρώ που πήραν πέρυσι.
- Οι κάτοικοι δήμων της 3ης ζώνης που θα χαρακτηριστούν ως ορεινοί θα δικαιούνται επίδομα από 180 έως 225 ευρώ αντί για 80-100 ευρώ που πήραν πέρυσι,
- Οι κάτοικοι δήμων της 2ης ζώνης που θα χαρακτηριστούν ως ορεινοί, θα πάρουν επίδομα 300 έως 375 ευρώ αντί για 150 έως 187,5 ευρώ που πήραν πέρυσι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.