- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα «κόκκινα δάνεια» της Alpha Bank σε κοινοπραξία επενδυτικών funds
Μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ στις Apollo και IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας
Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι προέβη στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με κοινοπραξία η οποία αποτελείται από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση εταιρειών συνδεδεμένων με την Apollo Global Management, LLC και από τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως (International Finance Corporation - IFC), μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, για την πώληση μικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εξασφαλισμένων κυρίως με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και, από κοινού με την Εταιρία του Ομίλου Alpha Leasing Α.Ε., μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ανακτηθέντων ακινήτων οφειλετών στην Ελλάδα, με συνολική λογιστική αξία ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ (πριν από προβλέψεις) και 56 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, με ημερομηνία αναφοράς την 30.9.2018.
Το τίμημα της συναλλαγής για το Χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχεται σε 337,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 33,6% περίπου επί της συνολικής λογιστικής αξίας, ενώ το τίμημα για το χαρτοφυλάκιο ανακτηθέντων ακινήτων ανέρχεται σε 51 εκατ. ευρώ.
Η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την τράπεζα σε επίπεδο κεφαλαίων και ρευστότητας και συμβαδίζει πλήρως με το επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και για την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της.
Τη μεταβατική διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει αναλάβει η εταιρία «Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρία διαχειρίσεως απαιτήσεων του Ν. 4354/2015.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής που αφορά το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται έως την 31.12.2018, ενώ όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο ανακτηθέντων ακινήτων η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.