Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις σου – Μητσοτάκης: Θέλεις να διορίσεις 10.000 ακόμα κολλητούς

Κόντρα κορυφής στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-mitsotakis.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κόντρα κορυφής στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πήρε τον λόγο και του είπε απευθυνόμενος σε αυτόν το κόμμα του δεν έχει μελετήσει επαρκώς την συνταγματική αναθεώρηση και ότι οι προτάσεις που κατέθεσε είναι αλλοπρόσαλλες.

«Η θέση σας για την Προεδρική εκλογή ενδεχομένως είναι θέση Προέδρου του Εδεσσαϊκού, όχι αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά για να αναρωτηθεί με ειρωνεία: «Σας τράβηξε το αυτί η πτέρυγα του ΛΑΟΣ κύριε Μητσοτάκη και αλλάξατε γνώμη στο θέμα με την Εκκλησία»;

«Δεν έκανα μόνος μου την συμφωνία. Δεν σέβεστε τον Αρχιεπίσκοπο; Πρόχειρη συμφωνία έκανε; Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο προκειμένου να κάνετε αντιπολίτευση σ' αυτήν την κυβέρνηση» πρόσθεσε και κατέληξε: «Προτείνετε έναν Συνταγματικό "ζουρλομανδύα", για τα ελλείμματα. Μας κάνατε κριτική για τον "κόφτη" και τώρα εσείς το ζητάτε να μπει στο Σύνταγμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στα περί προέδρου του Εδεσσαϊκού που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τον διόρθωσε λέγοντάς του ότι δεν ήταν πρόεδρος αλλά αντιπρόεδρος.  «Κάνετε λάθη και στα σοβαρά και στα λιγότερο σοβαρά κύριε Τσίπρα, δεν ήταν πρόεδρος του Εδεσσαϊκού ήταν Αντιπρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά.

«Το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων δεν δεσμεύει την επόμενη Βουλή. Πείτε το ξεκάθαρα, φοβάστε ότι θα χάσετε τις εκλογές και δεν θέλετε να διαμορφώσει το Σύνταγμα η ΝΔ» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μας λέτε ότι προχωράτε περίπου στην απόλυση 10.000 ιερέων. Για να προσληφθούν κάποιοι, θα πρέπει κάποιοι άλλοι να έχουν απολυθεί» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να διορίσει στο δημόσιο «10.000 ακόμη κολλητούς και φίλους». «Γιατί δημιουργείτε ανασφάλεια στους ανθρώπους χωρίς καν να υπάρχει οικονομικό όφελος; Βάζετε τους ιερείς σε μεγάλη προσωπική ανασφάλεια αλλά θα συνεχίσουν να πληρώνονται από το Κράτος» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ανομίας στα Πανεπιστήμια. Είπε ότι όταν θα έρθει το κόμμα του στην εξουσία ο Ρουβίκωνας και οι έμποροι ναρκωτικών θα πεταχτούν έξω.

Στη συνέχεια ξαναπήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός για να απαντήσει: «Αμιγώς ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν πουθενά, τουλάχιστον στον Ευρωπαϊκό χώρο».

«Η μονιμότητα των κληρικών ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας. Σας καλώ να μη δημαγωγείτε» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ