Πολιτικη & Οικονομια

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πολιορκεί» τη Γιάννα για τον δήμο της Αθήνας;

«Όχι» από τον Πέτρο Κόκκαλη για τον δήμο Πειραιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aggelopoulou.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εν αναμονή της απόφασης της Γιάννας Αγγελοπούλου για την υποψηφιότητα της στο Δήμο της Αθήνας φαίνεται πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004 έχει δεχθεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ηγηθεί του δήμου της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Γιάννα Αγγελοπούλου επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου, προφανώς, να ενημερώσει την οικογένειά της, να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας υποψηφιότητας, πριν απαντήσει οριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόταση της είχε γίνει στο παρελθόν από τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.

Ακόμα είναι γνωστό ότι η κα. Αγγελοπούλου είχε εκφραστεί θετικά υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, πριν τις εκλογές του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η έντονη φημολογία των ημερών, ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά ένα πρόσωπο - κλειδή για τον δήμο της Αθήνας, που δεν ξέρει να χάνει.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πέτρος  Κόκκαλης αρνήθηκε αντίστοιχη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο του Πειραιά. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που επικαλείται το iefimerida.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκόπησε επίμονα τον Πέτρο Κόκκαλη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δήμο Πειραιά, ωστόσο παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε τελικά αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόταση.

Η άρνησή του έγκειται σε οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους που τον αναγκάζουν να αρνηθεί την διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά.

Ο θάνατος του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ το καλοκαίρι που υπήρξε μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του Πέτρου Κόκκαλη, βυθίζοντάς την στο πένθος, ήταν ο βασικότερος λόγος της άρνησης αυτής.

Νωρίτερα, και ο πρώην καλαθοσφαιριστής Φραγκίσκος Αλβέρτης διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει δεχτεί πρόταση για τον δήμο Αθηναίων. Νέα φημολογία ωστόσο έκανε λόγο και για τον Κώστα Παταβούκα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ