Πολιτικη & Οικονομια

Πολιτική κίνηση ιδρύει ο Ευάγγελος Αντώναρος

Τι είπε για Νέα Δημοκρατία, Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
adonaros32.jpg
©EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης προανήγγειλε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Xfm 9,43, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή θα κατέλθει στις εκλογές, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «θα είμαστε παρόντες με πολλούς τρόπους».

«Έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν τη διαδικασία για τη δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης, με μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία στη ΝΔ, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιέται με πέντε δικούς του και μάλιστα εκτός γραφείων της ΝΔ, και αποφασίζουν εν αγνοία των κεντρικών οργάνων του κόμματος».

Εκλογές το 2019

Όπως είπε, έχουν ληφθεί αποφάσεις για δεκάδες νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και θα υπάρξουν αρκετοί δυσαρεστημένοι υποψήφιοι, οι οποίοι θα «κοπούν» και θα στραφούν στην κίνηση που ετοιμάζει.

«Περιμένουμε να δούμε πόσους θα διώξει ο κ. Μητσοτάκης για να βάλει μέσα τη νέα γενιά που επιλέγεται με δικά του κριτήρια» ανέφερε και προέβλεψε εκλογές μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, με πιθανότερο σενάριο οι κάλπες να στηθούν τον Μάιο.

«Η Ελλάδα θα κυβερνάται από κυβερνήσεις συνασπισμού και όσοι ονειρεύονται οριακές αυτοδυναμίες να το ξεχάσουν. Ο κόσμος άλλαξε» προειδοποίησε.

Επίθεση σε Γεωργιάδη και Βορίδη

Έχοντας διαγραφεί με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αναρτήσεις του κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι έχει ακραίες απόψεις. Για τον Μάκη Βορίδη είπε ότι «πασχίζει να ξεπεράσει σε ακραίες κορώνες τον αντιπρόεδρο του κόμματος».

«Φωνές υπερβολικές είχαμε πάντα στη ΝΔ, αλλά τους αφήναμε στο προαύλιο του ναού, όχι στο ιερό. Καμία σχέση με τις βασικές αρχές που ιδρύθηκε η ΝΔ και κυρίως καμία σχέση με εκείνους τους ανθρώπους που κατάφεραν να πάρουν ηγετικά αξιώματα» εξήγησε.

Και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που η ΝΔ "μπατάριζε" προς τα δεξιά, γινόταν θλιβερή μειοψηφία, με αποκορύφωμα τον Μάιο του 2012 που πήρε 18.8%. Αυτό ήταν πάτος. Ο Σαμαράς είναι ο ολετήρας της παράταξής μας, γιατί αυτός έφερε τα ακροδεξιά μέσα σε αυτή».

«Δεν θέλω να ανήκω σε αυτήν τη ΝΔ»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία, παρόλο που γίνονται έμμεσες κρούσεις αναφορικά με τις προθέσεις του.

«Σε αυτήν τη ΝΔ δεν θέλω να ανήκω. Δεν είμαι ευτυχής για τον τρόπο που με διέγραψε ο κ. Μητσοτάκης και όσο εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές δεν πρόκειται να επιστρέψω. Αν κάνουν το ολέθριο λάθος στο συνέδριο να κάνουν γενικό κάλεσμα να επιστρέψουν όσοι έχουν διαγραφεί, θα πάρουν την απάντηση που πρέπει... Εγώ δεν έφυγα ποτέ από την Κεντροδεξιά. Η ΝΔ έφυγε από την Κεντροδεξιά και τις ιδέες του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή» ανέφερε επίσης.

Τέλος, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία Τσίπρα για την απλή αναλογική που θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές, ενώ ζήτησε να κατέβει το όριο του «εκλέγεσθαι» από τα 25 (που είναι σήμερα) στα 18 έτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ