- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας: Λόγω κυβερνητικής ανικανότητας δεν πληρώνονται οι οφειλές του Δημοσίου
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απολύτως ακατάλληλη για να επιτύχει την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία»
Το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού ξεκίνησε να συγκρούεται με την πραγματικότητα. Εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας η πλήρης εκκαθάριση των οφειλών του Δημοσίου, που προβλεπόταν με τη λήξη του προγράμματος, διαρκώς μετατίθεται», δήλωσε σήμερα ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, «το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε την Δευτέρα, αναφέρει: “Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους, αλλά και η εκκαθάριση και αποπληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής φόρων και συνταξιοδότησης, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών… εκτιμάται ότι οι φορείς θα μειώσουν περαιτέρω τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους ως το τέλος του 2018”».
Ωστόσο, συνεχίζει, το Δελτίο της Γενικής Κυβέρνησης, που δημοσιοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη, διαψεύδει το Προσχέδιο: οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ παρά το γεγονός ότι έχουν εκταμιευθεί για την αποπληρωμή τους δανειακοί πόροι 7 δισ. ευρώ.
«Εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας η πλήρης εκκαθάρισή των οφειλών του δημοσίου, που προβλεπόταν με τη λήξη του προγράμματος, διαρκώς μετατίθεται. Είναι βέβαιο δε ότι η αποπληρωμή τους θα βασίζεται πλέον αποκλειστικά στα υπερπλεονάσματα και την υπερφορολόγηση των πολιτών» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, «αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απολύτως ακατάλληλη για να επιτύχει την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αναστάσιμο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο υπουργός Άμυνας αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τα στελέχη ευχαριστώντας τα για την υπηρεσία τους
Το πασχαλινό μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«Το Πάσχα των Ελλήνων αποτελεί ένα διαχρονικό βίωμα αισιοδοξίας και ελπίδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η έκθεση για το 2025 «δείχνει» περαιτέρω βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας υπό προϋποθέσεις
Στο επίκεντρο η ανανέωση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας για Άμυνα και Ασφάλεια
Η Ευρώπη προειδοποιείται για ελλείψεις καυσίμων, με πιέσεις στις τιμές και γεωπολιτική αστάθεια
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
«Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να είναι κολλημένα σε μία οθόνη» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα ζητά κοινό όριο ηλικίας στα social media - Στα 15 έτη η πρόταση Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.