- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγωγή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
Με αφορμή πρωτοσέλιδο που αφορά τον βουλευτή
Αγωγή προς την ALTER EGO, εκδότρια της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», προς τον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα και τον συντάκτη Βασίλη Κανέλλη κατέθεσε ο Μ.Μπαλαούρας, με αφορμή πρωτοσέλιδο στις 22/3/2018, το οποίο έχει τη φωτογραφία του και φέρει τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ, Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού».
Μετά την απάντηση που δόθηκε από τον κ. Μπαλαούρα και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο, τα ΝΕΑ επέμειναν και την επόμενη μέρα (23.3.2018) με τον τίτλο «Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» και σχόλιο «Πολιτικός σάλος από την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ σχετικά με την φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα».
Στη συνέχεια, αναφέρονταν σε «προφάσεις εν αμαρτίαις, συνειδητά ψεύδη ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας της κυβέρνησης που επιχείρησε να δικαιολογήσει τη φωτογραφική και άκρως προκλητική διάταξη για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα».
Με εξώδικα που απέστειλε στα ΝΕΑ και στους υπευθύνους του συκοφαντικού δημοσιεύματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το άρθρο 37 του ν. 4356/2015 που υποχρεώνει την εφημερίδα να «ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση που γίνεται στην ίδια, ή αν δεν υπάρχει αυτή σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επιλήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με αυτό».
«Αποκατάσταση Μάκη Μπαλαούρα»
Στις 19 Ιουνίου, μετά δηλαδή από 78 μέρες, τα ΝΕΑ δημοσίευσαν μονόστηλο στη σελίδα 12 με τον παραπάνω τίτλο: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” στις 22-3-2018 υπό τον τίτλο “Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού”, εξέδωσε σε απάντησή του ανακοίνωση που αναρτήθηκε άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση tanea.gr με τίτλο “Η απάντηση του Μάκη Μπαλαούρα στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ”.
Επιπλέον, στις 26-3-2018 “ΤΑ ΝΕΑ” για λόγους δεοντολογίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσίευσαν κείμενο αποκατάστασής του με τίτλο “Απάντηση για την περικοπή στη σύνταξη – Η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ”.
Στις 29-3-2018 o Μάκης Μπαλαούρας απέστειλε εξώδικη δήλωση ζητώντας περαιτέρω αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με τα πιο πάνω δημοσιεύματα. “ΤΑ ΝΕΑ” ανταποκρίθηκαν με νέο δημοσίευμα στο φύλλο της 3-4- 2018 με τίτλο “Τι απαντά ο Μπαλαούρας για το θέμα της σύνταξής του” και με ανάρτηση στην ηλεκτρονική τους έκδοση. Μετά την από 31-5-2018 νέα εξώδικη δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα “ΤΑ ΝΕΑ” προβαίνουν στην παρούσα δημοσίευση για την ≤ανάκληση των ανακριβειών και την αποκατάσταση προσβολής της προσωπικότητας του κ. Μπαλαούρα από τα δημοσιεύματα της 22-3-2018 και 23-3-2018, όπου αναφορές στο πρόσωπό του δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και αναμφισβήτητα προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του».
Την επόμενη μέρα ο Μ. Μπαλαούρας εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τον τίτλο «Αποκατάσταση είναι αυτή;», αναφέροντας: «Μετά από 78 μέρες, σε ένα μονόστηλο στη σελίδα 12, όταν το συκοφαντικό δημοσίευμά τους μπήκε πρώτο θέμα, με πηχυαίους τίτλους και με φωτογραφία όπως στις αμερικάνικες αφίσες για καταζητούμενους». O βουλευτής κατέθεσε αγωγή, επειδή «οι πράξεις των εναγομένων προσέβαλαν βάναυσα τη τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα μου, ως ανθρώπου και ως δρώντος πολιτικού με σοβαρότατες συνέπειες στην εξέλιξη της ζωής μου, από οικογενειακή, κοινωνική και πολιτική – ιδεολογική άποψη».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»
Συζητήσεις για Block 2, κάθετο διάδρομο και 3+1, με στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας ΗΠΑ
Μήνυμα για σύγχρονο κράτος και οικονομία - Έμφαση στα 36 δισ. του Ταμείου, στα πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους
«Διασκεδάζω πολύ με τους κομμουνιστές» - Επιθέσεις και αιχμές από το προσυνέδριο της ΝΔ
Πρωτοβουλία Πιερρακάκη και Κυρανάκη για αποσυμφόρηση των οικογενειών - Τέλος σε πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις
Ο πρώην πρύτανης διευκρινίζει τι έγινε με τις διαγραφές και τον νόμο 4009/2011
Το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας μεταρρύθμισης είναι υπαρκτό, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί σε συνάρτηση με τα αναμενόμενα οφέλη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ανάκληση της απόφασης του Αρείου Πάγου
Πιλοτική επαναφορά στην κυκλοφορία με αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή
«Ο μόνος που μοιάζει να έχει το θάρρος να μάθει είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»
Η ημερομηνία που πληρώνεται η δεύτερη δόση
Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες
«Δεν νοείται α λα καρτ απόδοση Δικαιοσύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Η μηχανή έκανε φασαρία και οι δηλώσεις των δικηγόρων ακούγονταν μόλις και μετά βίας
Εντυπωσιακή ανταπόκριση για το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών και νηπίων - Άνοιξε η πλατφόρμα
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
«Η πολιτική έχει νόημα μόνο αν αφήνει ένα αποτύπωμα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.