Πολιτικη & Οικονομια

Το ΚΙΝΑΛ ζητά αποκατάσταση της αλήθειας από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι εκπρόσωπου των θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την κυβέρνηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4503440.jpg
© Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων περί «ενημέρωσης των κομμάτων» από τους θεσμούς ότι δεν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου 2019 «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλάγής, καλώντας παράλληλα το ΑΠΕ-ΜΠΕ  «να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια».

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι η αντιπροσωπεία του με εντολή της Φώφης Γεννηματά, πρότεινε κατά τη συνάντηση με τους θεσμούς στις 11 Σεπτεμβρίου την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου και την κατάργηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου. 

«Διάταξη  την οποία  προβλέπει ο Νόμος που ψήφισαν ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου, όπως υπενθυμίζει, έχει καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου. Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι «οι εκπρόσωπου των θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την κυβέρνηση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM δεν τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ο δε εκπρόσωπος της Ε.Ε., διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup».

Τέλος, το ΚΙΝΑΛ επαναλαμβάνει πως «θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά ο Νόμος Κατρούγκαλου, που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ