- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Wall Street Journal: Προγράμματα τέλος, η Ελλάδα επιστρέφει στις θυελλώδεις αγορές
«Παρά το τέλος των Μνημονίων, η Ελλάδα παραμένει η πιο εύθραυστη οικονομικά χώρα, ευάλωτη στην αστάθεια των αγορών»
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσιπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο από τα Μνημόνια αναφέρεται σε άρθρο της με τίτλο «Τα πρόγραμμα διάσωσης τελείωσαν, η Ελλάδα επιστρέφει στις θυελλώδεις αγορές» επικεντρώνεται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
«Η δυσκολία του Αλέξη Τσίπρα έγκειται στο ότι η Ελλάδα έχει αποκοπεί από τα δάνεια διάσωσης την ώρα που οι αγορές ομολόγων γίνονται ξανά ασταθείς μετά από πολλά χρόνια» επισημαίνεται στο άρθρο.
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να δανειστεί άμεσα από τις αγορές ομολόγων, χάρη σε ένα μεγάλο ταμειακό απόθεμα, που έχτισε στα τέλη του προγράμματος. Θα πρέπει όμως να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ομόλογά της, εάν θέλει να ξανασταθεί στα πόδια της οικονομικά τα επόμενα χρόνια, αποφεύγοντας τα έκτακτα δάνεια από τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης» επισημαίνεται στο άρθρο της κορυφαίας αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας.
Σε αυτό υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είναι αρκετά άνω του 4%- επίπεδο, που θεωρείται απαγορευτικό για τα σφιχτά δημοσιονομικά της χώρας. Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα, «η οποία πηγάζει εν μέρει από την αβεβαιότητα για το εάν η Αθήνα θα εγκαταλείψει τη λιτότητα, εντείνεται από την οικονομική αναταραχή στη γειτονική Τουρκία και την Ιταλία» αναφέρεται.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, παρατηρεί η WSJ, στην παρουσία του στη ΔΕΘ προσπάθησε να εμφανιστεί ότι ισορροπεί ανάμεσα στις επιθυμίες των ψηφοφόρων του και τις αγορές και τους πιστωτές της ευρωζώνης που δεν θέλουν αποκλίσεις από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στα οχτώ χρόνια των Μνημονίων.
«Παρά το τέλος των Μνημονίων, η Ελλάδα παραμένει η πιο εύθραυστη οικονομικά χώρα, ευάλωτη στην αστάθεια των αγορών» τονίζει η WSJ.
«Αν το κριτήριο για την επιτυχία του προγράμματος είναι το αν η χώρα επανέκτησε την πρόσβασή της στις αγορές, τότε το πρόγραμμα έχει αποτύχει» τονίζει από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομικών Πάνος Τσακλόγλου.
«Υπάρχει μία γενικότερη μείωση της όρεξης για ρίσκο. Οι επενδυτές το αποφεύγουν για μία σειρά από λόγους: Ιταλία, Τουρκία, ενεργειακή αγορά και εμπόριο» σημειώνει από την πλευρά του ο Βολφάνγκο Πίκολι, συμπρόεδρος πολιτικού ρίσκου στην εταιρεία συμβούλων Teneo Intelligence.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.