- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Δεν ξεχνώ
Η σημερινή ημέρα πρέπει να καθιερωθεί ως επέτειος της ολοκλήρωσης μιας πρωτοφανούς καταστροφής της χώρας
Σήμερα τερματίζεται το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα. Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρων από ειδικούς και μη, τεκμηριώνοντας ότι αυτό ήταν αχρείαστο, καθυστέρησε την ανάπτυξη, στοίχισε 86 δισ. ευρώ στους πολίτες, αφαίρεσε από την οικονομία 200 δισ. ευρώ, έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεων, υποχρέωσε δεκάδες χιλιάδες νέων επιστημόνων να μετοικίσουν σε άλλες χώρες, ισοπέδωσε την Παιδεία και την αξιοπιστία στους θεσμούς. Δηλαδή τα θεμέλια της Ηθικής και της Δικαιοσύνης, που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατίας.
Σήμερα ακούσαμε κάτι, που προοιωνιζόταν εδώ και καιρό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα δώσει 800 εκατομμύρια υπό μορφήν επιδομάτων από το πλεόνασμα, που συσσωρεύτηκε. Δηλαδή από την αφαίμαξη των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων, της βιομηχανίας, που συγκροτούν την πραγματική οικονομία.
Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια υπό τη μορφή φόρων και εισφορών, τα οποία θα έπρεπε να είχαν μετατραπεί σε νέες παραγωγικές επενδύσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για τη δημιουργία εξαγώγιμων προϊόντων και την αντικατάσταση εισαγομένων. Και μέρος αυτών των χρημάτων θα δοθεί υπό μορφήν επιδομάτων, ώστε να προωθηθούν στην κατανάλωση. Δεν έχουν τις γνώσεις, την ψυχραιμία, το σθένος να παραδεχθούν ότι η διαδικασία ανακούφισης των πασχόντων και των ασθενών τάξεων, δηλαδή η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, θα έρθει μέσω της ανάταξης της οικονομίας, της δημιουργίας νέων παραγωγικών μονάδων, της δημιουργίας χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, του επαναπατρισμού των νέων επιστημόνων και της ανάταξης της Παιδείας. Προσκολλημένοι στα δόγματα ενός ανιστόρητου πλέον «αντιδεξιού συνδρόμου» και ενός δογματικού ολοκληρωτισμού, καταστρέφουν το παν στο διάβα τους.
Πίσω από αυτούς ακολουθούν οι νέοι θεσιθήρες δήθεν προοδευτικοί, που ως απόβλητα του προοδευτικού χώρου αναζητούν θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή στήριξη από αυτόν στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.
Σήμερα 20 Αυγούστου 2018 ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση του 3ου Μνημονίου, αλλά τα προβλήματα παραμένουν στο ακέραιο. Οι διάφοροι ευρωπαίοι κόλακες του κ. Τσίπρα ζητούν τη βοήθειά του στην προσπάθεια να συνεχίσουν την σταδιοδρομία τους στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Εις μάτην. Διότι οι Έλληνες πολίτες τον έχουν ήδη κατατάξει στους καταστροφείς της χώρας και σύντομα θα τον υποχρεώσουν σε μία στρατηγική και ταπεινωτική ήττα. Θυμάμαι την έκφραση ενός ιστορικού, καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος είχε πει προ διετίας στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «θα αδικούσα τον Θεόδωρο Δηληγιάννη εάν τον συνέκρινα με τον Αλέξη Τσίπρα».
Η σημερινή ημέρα πρέπει να καθιερωθεί ως επέτειος της ολοκλήρωσης μιας πρωτοφανούς καταστροφής της χώρας από τα 3 χρόνια, 6 μήνες και 25 ημέρες διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Καταστροφή στην οικονομία, στην παιδεία, στην αξιοπιστία της χώρας, στην εμπιστοσύνη των πολιτών στην Πολιτεία και τους Θεσμούς, στην αισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον τους. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι η καταστροφή της Παιδείας με την εχθρική αντιμετώπιση, της οποίας έτυχε το τρίπτυχο «Αριστεία – Αξιολόγηση – Αξιοκρατία», ήταν σκόπιμη και καλώς προσχεδιασμένη. Διότι με αυτόν τον τρόπο χτυπιέται η κριτική σκέψη των πολιτών. Εκεί στόχευαν και το πέτυχαν. Ελπίζω προσωρινά.
Σήμερα, λοιπόν, λέμε: «Δεν ΞΕΧΝΩ Αλέξη Τσίπρα, αρχικαταληψία της δεκαετίας του 90, απόντα από την εκπαιδευτική διαδικασία φοιτητή του ΕΜΠ, λαοπλάνε εξουσιομανή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Πολιτεία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την προστασία και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας», δήλωσε ο ΠτΔ
Παράλληλα ασκεί κριτική και στο πλαφόν 15% για την προκαταβολή σε νέα ρύθμιση
Τι αλλάζει για οφειλέτες και servicers
Νέες θέσεις εργασίας και νέα οικοσυστήματα επιχειρήσεων, έρευνας και καινοτομίας
Ο Κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά ξανά στην ATHENS VOICE, αυτή τη φορά από την Ακαδημία Αθηνών, για τη δημοκρατία, τον Τραμπ, την τεχνητή νοημοσύνη και το αν Κίνα και Δύση μπορούν τελικά να συγκλίνουν
Με τις νέες εγγραφές, το Εθνικό Ευρετήριο αριθμεί πλέον 199 στοιχεία
«Ο κ. Φλωρίδης δεν μπορεί να στέκεται στη θέση του»
Ο πρωθυπουργός ζητεί μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία από την Κομισιόν
Τι είπε για Τριαντόπουλο - Η απάντηση στον Τσίπρα
Στη δράση συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με στόχο να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης
Η ακρίβεια στα καύσιμα και οι ευθύνες πολιτικών και κοινωνίας
«Τα κυβερνητικά μέτρα αποδεικνύουν πόσο καλή αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ»
Ένας χώρος συνάντησης, μάθησης και καλλιτεχνικής έκφρασης για ολόκληρη τη Βόρεια Αθήνα
«Αποστερήθηκε κρίσιμο αποδεικτικό υλικό»
Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Αθηναίων και η κριτική για την εικόνα της πόλης σήμερα
Περισσότερο από θύμα αυτών των κακών γονιών (και κακών πολιτών), η νηπιαγωγός και οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υφίστανται τα μύρια όσα, είναι θύματα του υπουργείου της Παιδείας.
«Δική μου ευθύνη να αξιολογώ ατομικές συμπεριφορές»
Οι 4 παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο
Επισκέφθηκε διαμερίσματα που έχουν υποστεί ρωγμές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.