Πολιτικη & Οικονομια

ΤΖΙΧΑΝΤ: Ψυχικό θα κάνετε

Άφθονη πολιτική στήριξη εξασφάλισε η Ελλάδα, ύστερα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άγγελα Μέρκελ.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 293
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4655-11415.jpg

Άφθονη πολιτική στήριξη εξασφάλισε η Ελλάδα, ύστερα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άγγελα Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι δεν υπάρχει φράγκο και ότι η Ελλάδα καλά θα κάνει να ξεκρεμαστεί μόνη της από το τσιγκέλι, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως αυστηρό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές να σταματήσουν τις κερδοσκοπικές πιέσεις. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να καλύψει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Ντας Κλειδαροτύπεν, που κατηγορεί τους  Έλληνες ότι παρκάρουν στα πεζοδρόμια τα πολυτελή γερμανικά τους αυτοκίνητα και μιλάνε με τις ώρες στο γερμανικό τους ΟΤΕ, αντί να δουλεύουν όπως οι Γερμανοί εργαζόμενοι και να πληρώνονται όπως οι Βούλγαροι.

Ταυτόχρονα, η Γερμανίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στον Ότο Ρεχάγκελ, ενέργεια που αναμένεται να αποκλιμακώσει τις πιέσεις πάνω στην άμυνα της Εθνικής μας κατά τους προσεχείς αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Σε αντάλλαγμα η χώρα μας δεσμεύτηκε για την αγορά ειδών καγκελαρίας, όπως 15 πυραυλακάτων, 52 αυτοκινούμενων πυροβόλων και 170 τανκς τύπου Leopard-2Α6, με χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την περικοπή του 14ου μισθού, τη συγχώνευση του 13ου με τον 12ο, το δραστικό περιορισμό του 11ου και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του πρωθυπουργού ήταν το Παρίσι, όπου ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκε αποφασισμένος να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο, όπως είπε, εκπολίτιζε τις αγορές της Ανατολής την εποχή που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τρώγανε βατράχια και διείδε έγκαιρα τις προοπτικές από την κερδοσκοπία επί του προσδόκιμου ζωής των δούλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ