- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έξαλλος ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τις νέες κατηγορίες εναντίον του (video)
Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα
«Ποιος σας τα είπε αυτά; Αυτή η κατηγορία με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια από ανεύθυνες, καταχρηστικές στάσεις θεσμών και πολιτών» ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου στους δημοσιογράφους, που του ζήτησαν να σχολιάσει τις νέες κατηγορίες εναντίον του για την παράνομη νομιμοποίηση 700. 000 ελβετικών φράγκων.
«Επομένως αυτά μόνο μέσα από τις διαδικασίες τις θεσμικές της δικαιοσύνης μπορούμε να τα απαντήσουμε. Επί της ουσίας περιμένω να αρχίσουν αυτές οι διαδικασίες» απάντησε ο πρώην υπουργός μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Παναγιώτα Σίδερη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται πως για να σβήσει τα ίχνη μίζας φρόντισε να «αξιοποιήσει» ποσό 700.000 ελβετικών φράγκων για ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Διαφθοράς.
Το επίμαχο ποσό, για το οποίο καλούνται να δώσουν εξηγήσεις η σύζυγος αλλά και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη και Νίκος Ζήγρας, αφορά ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, που, σύμφωνα με την κατηγορία, καταρτίστηκε στη Ζυρίχη με κατάθεση χρημάτων που αποτελούν μέρος παράνομων αμοιβών που έλαβε ο κ. Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων, σε ελβετική τράπεζα.
Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω συμβόλαιο είναι στο όνομα του κ. Ζήγρα και ότι ο ίδιος δεν συνδέεται με αυτό.
Ο Νίκος Ζήγρας κατ' επανάληψη έχει ισχυριστεί πως το επίμαχο συμβόλαιο καταρτίστηκε από τον ίδιο τον πρώην υπουργό, ο οποίος, ωστόσο, είχε δηλώσει τα στοιχεία διαβατηρίου του εξαδέλφου του, και ότι τις ετήσιες αποδόσεις από την εν λόγω σύμβαση τις εισέπραττε η κ. Σταμάτη, που εμφανιζόταν ως σύζυγος Νικόλαου Ζήγρα.
Το υπό διερεύνηση συμβόλαιο καταρτίστηκε το 1998, ενόσω ο πρώην υπουργός και η νυν σύζυγός του συζούσαν, με κατάθεση στην ελβετική UBS ποσού 500.000 ευρώ, που συνδέεται με υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας διακινήθηκαν «μαύρα χρήματα» από συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.