Κυριάκος Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίσει κατά της μομφής, παίρνει εισιτήριο για Πρέσπες (video)
Επίθεση σε Τσίπρα, Καμμένο και κυβέρνηση για τη συμφωνία με την πΓΔΜ
Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
«Για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε» πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, ο λόγος που κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής είναι για να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους.
«Ψήφος κατά της πρότασης μομφής σήμερα, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό αύριο. Όποιος την ψηφίσει, παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε, μάλιστα, παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».
«Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης και στους δυο σας» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε:
Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφερόταν να λύσει το πρόβλημα. Ήθελε να φαίνεται ότι αυτός θέλει λύση και οι άλλοι τον εμποδίζουν. Έπαιξε από την αρχή ένα μικροπολιτικό παιχνίδι. Ο κύριος στόχος του ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα, ειδικά στη ΝΔ. Εξάλλου ο κ. Βούτσης είχει προβλέψει αναδιάταξη πολιτικού σκηνικού μέσω Σκοπιανού. Ο κ. Τσίπρας ουδέποτε επεδίωξε συναίνεση για τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής. Έκανε μυστική διπλωματία. Περιφρόνησε τους πολίτες που εξέφρασαν τις πατριωτικές τους ανησυχίες.
Εμείς στη ΝΔ σεβόμαστε και ακούμε τους πολίτες. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε ακολουθώντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Παίρνουμε δύναμη από τους πολίτες αλλά δεν υποδαυλίζουμε τα ποτάμια της αγανάκτησης.
Ο κ. Τσίπρας υλοποιεί την ατζέντα άλλων που τον βρήκαν εύκολο να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες. Μετά από αύριο η ιστορία θα γράψει ότι εσείς είπατε τελικά ναι σε αυτά που όλοι οι προκάτοχοί σας είχαν πει όχι. Μόνο εσείς τα δεχθήκατε. Πρωτοφανής η οπισθοχώρηση από την εθνική γραμμή. Αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να υπογραφεί αύριο.
Αν στη Βόρεια Μακεδονία υπάρχουν Μακεδόνες, τότε κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχουν Μακεδόνες στη Ν. Μακεδονία. Έχετε καταλάβει τι κάνατε; Ενισχύετε με τη συμφωνία τον σκοπιανό αλυτρωτισμό.
Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για έναν πρωθυπουργό που λέει ψέματα. Πού είναι το Severna Μacedonia; Μάλλον δεν ξέρετε πού βάζεται την υπογραφή σας. Είναι δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού να λέγεται ο κάθε σκοπιανός μακεδόνας; Και τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα; Με τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας; Μικτές επιτροπές θα γράφουν τα βιβλία της ιστορίας μας;
Οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερα από αυτήν την ανεύθυνη κυβέρνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός κάνει επίσης λόγο για «εντυπωσιακό» ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της Υγείας
Διαδέχεται τη Μαρία Ζοάο Ροντρίγκες, η οποία έπειτα από οκτώ χρόνια στην προεδρία ζήτησε να αποχωρήσει
Ο υπουργός επισήμανε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μετασχηματίζεται
Τι απάντησε ειδικότερα τις αναφορές περί «γερμανικής πολιτικής»
Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
Η τοποθέτηση του έρχεται σε έντονη αντίθεση με το κλίμα ευρύτερης πολιτικής αποδοχής
Με αφορμή τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με εμπλεκόμενο στις παράνομες επιδοτήσεις πρόσωπο
Εξελίξεις μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Εμφανίζεται ιδιαίτερα αιχμηρός για την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κάθε εμπλοκή - «Ανήθικο να με λασπώνουν»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε χθες ότι ο κ. Ξυλούρης απείλησε ότι «θα τη σκοτώσει και θα της στρίψει το λαρύγγι»
Η υπουργός παρουσιάζει τη νέα Κοινωνική Συμφωνία και τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και συνταξιούχων
Ο διεθνής Τύπος σχολιάζει την εκλογή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών
Οι αγρότες παίρνουν επιδοτήσεις για να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα από τα οποία το κέρδος τους είναι μικρό
«Κάθε διαμαρτυρία οφείλει να υπολογίζει και την κοινωνία», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση, με τον πρωθυπουργό να αναλύει την πορεία του κυβερνητικού έργου
Η Κυριακή Στεφανάτου δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση
«Απειλητικά μηνύματα κάνουν λόγο για δολοφονίες και ακρωτηριασμούς»
Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ στους ισχυρισμούς της Μιλένας Αποστολάκη
«Βουλευτές της ΝΔ που είναι μέλη της εξεταστικής δέχθηκαν απειλητικά mail»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.