- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίσει κατά της μομφής, παίρνει εισιτήριο για Πρέσπες (video)
Επίθεση σε Τσίπρα, Καμμένο και κυβέρνηση για τη συμφωνία με την πΓΔΜ
Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
«Για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε» πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, ο λόγος που κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής είναι για να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους.
«Ψήφος κατά της πρότασης μομφής σήμερα, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό αύριο. Όποιος την ψηφίσει, παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε, μάλιστα, παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».
«Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης και στους δυο σας» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε:
Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφερόταν να λύσει το πρόβλημα. Ήθελε να φαίνεται ότι αυτός θέλει λύση και οι άλλοι τον εμποδίζουν. Έπαιξε από την αρχή ένα μικροπολιτικό παιχνίδι. Ο κύριος στόχος του ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα, ειδικά στη ΝΔ. Εξάλλου ο κ. Βούτσης είχει προβλέψει αναδιάταξη πολιτικού σκηνικού μέσω Σκοπιανού. Ο κ. Τσίπρας ουδέποτε επεδίωξε συναίνεση για τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής. Έκανε μυστική διπλωματία. Περιφρόνησε τους πολίτες που εξέφρασαν τις πατριωτικές τους ανησυχίες.
Εμείς στη ΝΔ σεβόμαστε και ακούμε τους πολίτες. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε ακολουθώντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Παίρνουμε δύναμη από τους πολίτες αλλά δεν υποδαυλίζουμε τα ποτάμια της αγανάκτησης.
Ο κ. Τσίπρας υλοποιεί την ατζέντα άλλων που τον βρήκαν εύκολο να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες. Μετά από αύριο η ιστορία θα γράψει ότι εσείς είπατε τελικά ναι σε αυτά που όλοι οι προκάτοχοί σας είχαν πει όχι. Μόνο εσείς τα δεχθήκατε. Πρωτοφανής η οπισθοχώρηση από την εθνική γραμμή. Αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να υπογραφεί αύριο.
Αν στη Βόρεια Μακεδονία υπάρχουν Μακεδόνες, τότε κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχουν Μακεδόνες στη Ν. Μακεδονία. Έχετε καταλάβει τι κάνατε; Ενισχύετε με τη συμφωνία τον σκοπιανό αλυτρωτισμό.
Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για έναν πρωθυπουργό που λέει ψέματα. Πού είναι το Severna Μacedonia; Μάλλον δεν ξέρετε πού βάζεται την υπογραφή σας. Είναι δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού να λέγεται ο κάθε σκοπιανός μακεδόνας; Και τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα; Με τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας; Μικτές επιτροπές θα γράφουν τα βιβλία της ιστορίας μας;
Οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερα από αυτήν την ανεύθυνη κυβέρνηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.