- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δ. Τζανακόπουλος: Βγαίνουμε χωρίς νέο μνημόνιο
Τι είπε για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό
Για «καθαρή έξοδο» της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο «χωρίς πιστοληπτική γραμμή και άρα χωρίς νέο μνημόνιο» έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Όσον αφορά το ΔΝΤ δεν υπάρχει καμία εμμονή από την ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα, τον Αύγουστο θα κλείσει έναν πολύ δύσκολο 8ετή κύκλο. Επομένως, ό,τι και αν αποφασίσει το ΔΝΤ, η οριστική και αμετάκλητη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, είναι αδιαπραγμάτευτη».
Σχετικά με το διαρκές αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση οικονομικής ανάκαμψης, μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές από την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης. Επομένως, πρόκειται για ένα αίτημα που ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνική και την πολιτική πραγματικότητα, αλλά μάλλον με τη διαρκή αμηχανία στην οποία βρίσκεται η ΝΔ και εσχάτως και το Κίνημα Αλλαγής».
«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα κριθεί τότε για τα πεπραγμένα της. Και να είστε βέβαιοι ότι η σύγκριση της Ελλάδας του 2014 με αυτήν του 2019 θα είναι η νύχτα με τη μέρα» πρόσθεσε.
Σημαντικά βήματα στο ονοματολογικό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας: «Έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις, ωστόσο απομένει ακόμη αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί».
Παράλληλα, επανέλαβε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης και ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της γείτονος, που δημόσια αποδέχθηκε αυτήν την προοπτική».
«Η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται στη βάση των τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το πακέτο προτάσεων του απεσταλμένου κ. Νίμιτς» συμπλήρωσε.
Βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Αποτελεί σταθερό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Από 'κει και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των τουρκικών εκλογών και στη συνέχεια να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.