- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συνεδριάζει το Eurogroup: Τέταρτη αξιολόγηση και χρέος στην ατζέντα
Πρώτο θέμα η Ελλάδα
Με την Ελλάδα να είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα, την οποία δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Μάριο Σεντένο, συνέρχεται σήμερα το απόγευμα η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την δ' αξιολόγηση του προγράμματος του ESM, στη βάση της ενημέρωσης από την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη στρατηγική αναφορικά με το χρέος. Αναφέρεται επίσης ότι «στο προηγούμενο Eurogroup οι θεσμοί ανακοίνωσαν την επιστροφή των ομάδων στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, με στόχο να επιτευχθεί staff level agreement προ της συνάντησης των υπουργών τον Μάιο. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κάποια κρίσιμα στοιχεία για να στηριχθεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Επί τη βάσει επιτυχημένης αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία για να εξασφαλίσει επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο». Ενώ, η Ελλάδα προτίθεται να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από το Eurogroup στις 21 Ιουνίου.
Την Τρίτη, ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών στο πλαίσιο της δ' αξιολόγησης. Είχε δηλώσει μάλιστα βέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το εάν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.