Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα - Ζητάω εκλογές

«Η έξοδος από το Μνημόνιο Τσίπρα, οδηγεί σε νέο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gennimata.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον που ελληνικού λαού», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην τοποθέτησή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με την οικονομία.

«Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσει και μάλιστα εν κρυπτώ το μέλλον του τόπου. Κύριε Τσίπρα ήδη τα δώσατε όλα, η δημόσια περιουσία εκχωρήθηκε για 99 χρόνια μαζί και οι τράπεζες στους σημερινούς ιδιοκτήτες αντί πινακίου φακής και μάλιστα με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Ζητάω  εκλογές γιατί δεν διαλύεται μόνο το σήμερα άλλα υποθηκεύετε και το αύριο», συνέχισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζοντας παράλληλα ότι «η έξοδος από το Μνημόνιο Τσίπρα, οδηγεί σε νέο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού».

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «θηριώδη πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την παράδοση των τραπεζών σε ξένα χέρια». Παράλληλα, σημείωσε ότι το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας έχει μεγαλώσει καθώς όπως είπε χιλιάδες επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό σε αναζήτηση ενός καλύτερου επαγγελματικού αύριο, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, δεν έχει γίνει τίποτα για την προσέλκυση επενδύσεων, έχει απαξιωθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης και η διάκριση των εξουσιών είναι άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Τα δάκρυα σας για την φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι κροκοδείλια»

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζοντας τα δάκρυα του πρωθυπουργού ως κροκοδείλια

«Τα δάκρυα σας κ. Τσίπρα για την φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι κροκοδείλια. Αν ήταν πραγματικά θα είχατε βρει τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια έστω και σήμερα να καταδικάσετε τους προπηλακισμούς  κατά του προέδρου της Δημοκρατίας το 2011 στην Θεσσαλονίκη από ομάδα αγανακτισμένων με επικεφαλής βουλευτές σας καθώς και τις  επιθέσεις τόσων και τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Που να  το πράξετε όμως αφού εσείς από το βήμα της Βουλής είχατε πει θα σας κάνουμε να μην βγαίνετε από τα σπίτια σας.  Αυτή ήταν και παραμένει η δική σας αντίληψη».

Βολές και κατά ΝΔ

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορώντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αφήνει εν λευκώ τον Αλέξη Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις.

«Δεν θα μείνουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με τη ΝΔ και την κυβέρνηση υιοθετούν πρακτικές ‘βλέποντας και κάνοντας’. Ζητώ εκλογές εδώ και τώρα για την εκλογή μιας κυβέρνησης που θα εγγυηθεί μια σταδιακή και συντεταγμένη έξοδο από τα μνημόνια. Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή με αξιόπιστη κυβέρνηση που θα εστιάσει στην διεκδίκηση των κερδών των τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, την αναδιάρθρωση και ελάφρυνση του χρέους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την αποσαφήνιση του ρόλου του ΔΝΤ, που θα βάλει τέλος στην πόλωση και δεν θα αποθαρρύνει τους επενδυτές, θα σχεδιάσει fast track διαδικασίες για επενδύσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα, μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους και τη μείωση της ανεργίας, ειδικά σε νέους, γυναίκες και ηλικιωμένους ανέργους», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ