- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Bloomberg: Συνεχίζουν οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους
Σύμφωνα με το Πρακτορείο, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι ο μηχανισμός αυτός θα συζητηθεί στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των θεσμών ολοκλήρωσαν χθες το βράδυ μία εβδομάδα συζητήσεων και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι επιτεύχθηκε τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.
Ενδεχομένως μάλιστα, να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι ο μηχανισμός αυτός θα συζητηθεί στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
«Οι ελληνικές Αρχές στοχεύουν να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα το ταχύτερο δυνατό πριν τη συνάντηση του Eurogroup. Για τον σκοπό αυτόν, εντατικές συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών θα συνεχιστούν και τις επόμενες βδομάδες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των θεσμών στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λέει το Bloomberg, είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους αν και συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των πιστωτών αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Υπάρχουν επίσης διαφορές σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα που η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να επιτυγχάνει και πώς η αυτόματη ελάφρυνση χρέους θα εντάσσεται στον λεγόμενο γαλλικό μηχανισμό που θα τη συνδέει με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Υπάρχει επίσης αντιπαράθεση μεταξύ των θεσμών σχετικά με την αναγκαιότητα η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα να συνοδεύεται από προληπτική γραμμή στήριξης από τον ESM. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτή την πρόταση, αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έχουν δηλώσει ότι θα παρέχει μία ισχυρή στήριξη για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος που η Ελλάδα χρειάζεται.
Εξάλλου, για το ίδιο θέμα το πρακτορείο Reuters, αναφέρει: Ελλάδα και εκπρόσωποι των θεσμών κατέληξαν σε αρχική συμφωνία για την πρόοδο της χώρας σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στην τελευταία αξιολόγηση, ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χθες το βράδυ.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και σχολιάζει ότι η Ελλάδα ευελπιστεί σε γρήγορο κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης καθώς οδεύει προς την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο. Επιθυμεί επίσης, να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πριν τον Ιούλιο σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστεί στην περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος. Επισημαίνεται επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί προληπτική γραμμή στήριξης καθώς ήδη έχει διαθέσιμο προστατευτικό απόθεμα κεφαλαίων και θέλει να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί το χρέος της, στρεφόμενη απευθείας στις αγορές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.