Πολιτικη & Οικονομια

Οι δανειστές θέλουν ολοκλήρωση του μνημονίου χωρίς μέτρα για το χρέος, σύμφωνα με δημοσίευμα

Τι αποκαλύπτουν τα «Νέα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4378797.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την ελληνική οικονομία οι δανειστές, βάζοντας νέους όρους και φέρνοντας νέα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις ενόψει της εξόδου από το πρόγραμμα.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για «καθαρή» έξοδο στις 20 Αυγούστου, οι πληροφορίες που έρχονται για τη διευθέτηση του χρέους είναι δυσοίωνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν σήμερα τα «Νέα» υπάρχει το ενδεχόμενο περάτωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας στις 19 Αυγούστου χωρίς την επίλυση του ζητήματος του χρέους.

Και αυτό διότι αφενός διαπιστώνουν πως η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει βραδέως και απρόθυμα προς το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, αφετέρου θυμούνται πως τα δύο πρώτα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας τινάχτηκαν στον αέρα μόλις η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο. 

Έτσι, κυκλοφορεί μεταξύ των δανειστών όλο και περισσότερο η ιδέα να αναβληθεί για το τέλος του χρόνου η απόφαση για τους τρόπους ελάφρυνσης της Ελλάδας από το άχθος του δημόσιου χρέους της. Μια απόφαση η οποία σίγουρα θα συνοδεύεται από όρους, ορόσημα και προϋποθέσεις που θα προστεθούν και θα ενταχθούν στην ούτως ή άλλως αυστηρή επιτήρηση υπό την οποία θα τεθεί η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος.

Θα προβλέπει διαδοχικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξαρτώμενα από παράγοντες όπως οι ρυθμοί της ανάπτυξης και των αποκρατικοποιήσεων, τα οποία θα υλοποιούνται υπό τον όρο της διατήρησης των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Από την άλλη βεβαίως θα παράσχει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να μην υιοθετήσει ως το καλοκαίρι το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων.

Πηγή: Τα Νέα

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.