- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πόσο Πόντιος πρέπει να είσαι για να χτυπήσεις τον Μπουτάρη;
Αν ήταν, θα γνώριζαν τι θα πει διωγμός και επίθεση
Δεκάδες εναντίον ενός. Νεότεροι εναντίον ενός 75χρονου. Η θρασυδειλία της κουκούλας και τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπα που δήθεν εκφράζουν τη «λαϊκή οργή» ξελαρυγγιάστηκαν, έφτυσαν, χτύπησαν, πέταξαν μπουκάλια και «ξέσπασαν» κατά του «υμνητή του Κεμάλ» που «επέτρεψε» να διεξαχθεί gay pride την ίδια μέρα με την επέτειο μνήμης για τα θύματα του ποντιακού ελληνισμού. Ο «ιερός θυμός» για τον «δεν έχει το θεό του» και τα ανορθόγραφα σχόλια με κεφαλαία για τους «να αγιάσει το χέρι τους». Ας πρόσεχε, έτσι; Άνθρωποι που δεν θα μάθουν ποτέ πως τους πολιτικούς τους «μαυρίζεις» στην κάλπη, όχι στο ξύλο. Πως πριν σκοτωθούμε για τις απόψεις μας, σκοτώθηκαν πολλοί άλλοι για να μπορούμε να τις έχουμε και να διαφωνούμε.
Μετά τα γιαούρτια, τα «αθώα» μπουγέλα, την καλή και την κακή βία που διαχώριζαν οι δημεγέρτες πριν κυβερνήσουν αντηχώντας την ντούρα ακροδεξιά ρητορική, η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα όπου το «μαινόμενο πλήθος», όπως ονομάζει η δημοσιογραφία της πολιτικής κορεκτίλας, μπορεί να τραμπουκίζει ανενόχλητα αξιωματούχους, ο πολιτικός κόσμος να καταδικάζει απερίφραστα και να ανησυχεί, το κράτος δικαίου να παραμένει σε ρόλο θεατή και το παρακράτος να πρωταγωνιστεί με βαρβαρότητα. Δεν είναι Πόντιοι αυτοί που βλέπει κάποιος στις εικόνες της ντροπής και δεν πολεμάνε κανένα «εθνομηδενισμό». Αν ήταν, θα γνώριζαν τι θα πει διωγμός και επίθεση. Φασίστες είναι που θέλουν να ανεβάσουν νούμερα, παραμένουν ατιμώρητοι, καμαρώνουν ανενόχλητοι και μας κάνουν επίδειξη ισχύος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.