Πολιτικη & Οικονομια

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία για Novartis

Δημήτρης Κουτσούμπας: « Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει διαδικαδίες – παρωδία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koutsoumpas.jpg
© eurokinissi ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, είπε προ ολίγου ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει διαδικαδίες-παρωδία και ανήγγειλε ότι η ΚΟ του κόμματος θα αποχωρήσει και από την συνεδρίαση και από την ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis.

«Η πορεία της προανακριτικής επιτροπής και ο σύντομος βίος της θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία ως μνημείο εκφυλισμού» τόνισε κατά την εισαγωγή του για να προσθέσει «Ξεπεράστηκε κάθε όριο. Από την πρώτη στιγμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξαν να εξετάσουν την αρμοδιότητα και όχι την ουσία. Με πρόσχημα αστείους νομικούς λόγους και προφάσεις που επαναλαμβάνει και στο πόρισμα δεν έκανε καμία έρευνα δείχνοντας ότι θέλει μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για πλήρη και επι της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης με εξέταση όλων των εμπλεκομένων προσώπων και των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε να ερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Η επιτροπή να κάνει ουσιαστική έρευνα και όχι διαδικαστική. Νασυμπεριλάβει όλα τα αδικήματα» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Αυτή η έρευνα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την εξέταση των ανώνυμων μαρτύρων.

Να διερευνηθούν οι βαθύτερες αιτίες των σκανδάλου των φαρμάκων που βρίσκονται και στους σφοδρούς ανταγωνισμούς των εταιριών που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είναι αφέλεια και πολιτική ανευθυνότητα να θεωρήσει κάποιος ότι η ανάδειξη του σκανδάλου δεν είχε σχέση με την ενόχληση των ΗΠΑ με την αύξηση των κερδών γερμανικών φαρμακοβιομηχάνων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ