- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντ. Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: Επιμένω στη μήνυσή μου
«Δεν θα τελειώσει εδώ η ιστορία αυτή» προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός
«Μια ημέρα πριν συζητηθεί και πάλι στη Βουλή η υπόθεση Novartis, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής βάζει στο αρχείο τις μηνύσεις που κατατέθηκαν κατά των εισαγγελέων διαφθοράς από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά. Η διάταξη Αγγελή έχει ημερομηνία 4 Μαΐου. Και ο υπουργός Δικαιοσύνης το ανακοινώνει δημόσια 13 ημέρες αργότερα! Και λίγες ώρες πριν γίνει εκ νέου σχετική συζήτηση στη Βουλή» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Και προσθέτει: «Το πρώτο που καταγγέλλω είναι ότι ο αντιεισαγγελέας Αγγελής δεν εξέτασε καθόλου την μήνυσή μας, δεν έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, δεν μας ζήτησε να προσκομίσουμε κανένα πρόσθετο στοιχείο. Αυτές τις παραλείψεις τις θεωρώ αδιανόητες.
» Δεύτερον, υπογραμμίζω ότι στο μέρος της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα που μηνύονται από μένα -τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Παπαγγελόπουλο- η υπόθεση έχει διαχωριστεί και πρέπει να εξεταστεί χωριστά από τη Βουλή. Δεν υπάγεται στην κρίση του αντιεισαγγελέα Αγγελή!
» Τρίτον, ακόμα και σε ό,τι αφορά το μέρος της μήνυσής μου εναντίον των δικαστικών λειτουργών Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που ο αντιεισαγγελέας Αγγελής "έθεσε στο αρχείο", ο ίδιος γνωρίζει ασφαλώς ότι οι μηνύσεις κατά δικαστικών, ακόμα κι όταν τίθενται στο αρχείο, μπορούν να ανασυρθούν. Όπως είχε ανασυρθεί παλαιότερα δική του μήνυση, όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου…».
Και καταλήγει ο κ. Σαμαράς: «Άρα επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου -και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς! Και προειδοποιώ ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Απλώς, επιβαρύνεται η θέση όσων ενέχονται -και στην ίδια την υπόθεση, και στην απόπειρα συγκάλυψής της. Αντιλαμβάνομαι τον φόβο της κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από τη διάταξη Αγγελή. Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν...».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.