Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι πρέπει να κάνει ο Τσίπρας για να μείνει και το 2019

«Ο ίδιος ο Τσίπρας αποτελεί σκιάχτρο για τις επενδύσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4380324.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Όταν θα ξέρουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα ξέρουμε και για τις εκλογές» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha.

Επίσης τόνισε ότι «Πιστεύει και ο ίδιος (ο Τσίπρας) σε κάποιο  βαθμό, ότι θα μπορέσει να αποφύγει την περικοπή των συντάξεων. Αν το πετύχει, θα μείνει και το ’19. Αν δεν το πετύχει, δεν νομίζω να μείνει».

Μεταξύ άλλων είπε:

  • «Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Δεν θέλω να κοπούν οι συντάξεις και κατά συνέπεια εύχομαι να επιτύχει η κυβέρνηση. Εάν δεν επιτύχει, η αποτυχία είναι όλη δική της. Αυτή την στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει στην Γερμανική κυβέρνηση, τί θέλει να κάνει. Στο ΔΝΤ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη». 
  • «Έχουμε άριστες σχέσεις και με το CDU και γενικά με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Την προηγούμενη βδομάδα ήμασταν σε επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Δεν στηρίζουν τον Τσίπρα. Αυτή είναι μια στρέβλωση στην «πραγματικότητα την ωραία» που έχει περάσει ο Τσίπρας στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας εξελέγη ως ο αντιμνημονιακός, που θα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση.  Κατέληξε: του ζητάνε την Ακρόπολη, το υπογράφει.
  • Είναι ευχαριστημένοι με τον Τσίπρα γιατί πήραν το υπερ-ταμείο, το οποίο δεν το παίρνανε από τον Σαμαρά ούτε στον ύπνο τους. Δεύτερον γιατί έχει σταματήσει στη Ελλάδα ο αντι-γερμανισμός».
  • «Όσο είναι πρωθυπουργός ο Α. Τσίπρας, μην έχετε αυταπάτες, επενδύσεις μεγάλες στην Ελλάδα δεν θα έρθουν. Είναι ένα επιχειρηματικό περιβάλλον αρνητικό. Ο ίδιος ο Τσίπρας αποτελεί σκιάχτρο για τις επενδύσεις. Δεν γίνεται με τον Τσίπρα πρωθυπουργό να «γυρίσει» η οικονομία.
  • «Ήρθε η Ευρώπη, θέλει να μην δώσει παραπάνω λεφτά στην Ελλάδα γιατί αν θες να δώσεις και άλλα λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να πας στα κοινοβούλιά σου και να το ψηφίσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις προβλήματα στα κοινοβούλια σου. Για να βγει η Ελλάδα στις αγορές και να μην έχει ανάγκη για λεφτά από σένα, πρέπει να έχει χαμηλά επιτόκια».
  • «Αν ο Γιούνκερ δεν έλεγε αυτά, θα έπρεπε να βγάλει λεφτά στο τραπέζι.  Άρα θα λένε καλές κουβέντες γιατί οι καλές κουβέντες τους γλυτώνουν λεφτά».
  • «Και ο Α. Τσίπρας αρχίζει και περνάει δύσκολα. Είδα χθες μια ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη, που αφήνει κάποια πολύ βαριά υπονοούμενα για τον Α. Τσίπρα.  Ο κ Μαρινάκης που τώρα τον λένε ναρκέμπορα και κάνουν ότι δεν τον ξέρουνε, έτρωγε με την κα Δούρου προ περιφερειακών εκλογών.  Την περιφέρεια Αττικής ο Σγουρός την έχασε στον Πειραιά.  Όταν μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ο Μαρινάκης ήταν καλός».
  • «Δυστυχώς η Λέσβος καταστρέφεται. Ξεκινάει η τουριστική περίοδος και έχουμε επεισόδια κάθε δεύτερο βράδυ στην κεντρική πλατεία. Θα την χάσει η Λέσβος την τουριστική περίοδο».
  • «Ο Ερντογάν υπήρχε και πριν τον Τσίπρα, όλα αυτά ήταν και πριν τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα. Από την ώρα που άνοιξε τα σύνορα, ενεργοποίησε το κύμα. Από την στιγμή που ενεργοποίησε το κύμα, ο Ερντογάν κατάλαβε την ισχύ του και είδε τις «τρύπες» της Ελλάδος». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ