Πολιτικη & Οικονομια

Ρώσος πρέσβης: Ο Τσίπρας έρχεται στη Μόσχα να συναντήσει τον Πούτιν

Το επιβεβαίωσε σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-putin.jpg
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Tη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα, εντός του 2018, επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ.

Ο κ. Μασλόβ, είπε πως «τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική στις σχέσεις της Μόσχας με την Αθήνα. Αυτό αποδεικνύεται όπως είπε και από το γεγονός ότι τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν τέσσερις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ έχουν μιλήσει επτά φορές στο τηλέφωνο».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι έγινε δεκτή η πρόσκληση του κ. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Ρωσία και διαβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει ήδη η προετοιμασία δια της διπλωματικής οδού, ενώ εκτίμησε πως η επίσκεψη αυτή μπορεί να γίνει εντός του έτους.

Σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε από την πρεσβευτική κατοικία, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. 

«Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, αδιανόητη μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ