- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζανακόπουλος: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
«Για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών»
«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα, για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργίας που καθόλου δεν συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεών μας και σε μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα και τόνισε πως «είναι σαφής η ομόθυμη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι επίσης αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν».
«Μνημείο ανευθυνότητας η στάση του κ. Μητσοτάκη»
«Μνημείο ανευθυνότητας» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τη στάση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, με αφορμή και την άρνησή του να ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή, η οποία αποτελεί την κοινή βάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία. Και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά την επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας: «Αποτελεί, όμως, μνημείο ανευθυνότητας η διαρκής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να υπεκφύγει, δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει μια λύση σε αυτά τα πλαίσια της εθνικής γραμμής. Και είναι για αυτό το λόγο που πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αυτή του η στάση καθορίζεται από μια θέση αρχής ή αν αξιοποιεί ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και εντυπώσεων. Η απάντηση είναι μάλλον προφανής, καθώς ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αλλά με αυτοκρατορικό και ιταμό ύφος αρνείται ακόμη και να δεχθεί αυτοπροσώπως την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Σκοπίων. Για άλλη μια φορά λοιπόν δείχνει την πολιτική του μικρότητα και την αδυναμία του να λειτουργήσει ως σοβαρός και αξιόπιστος θεσμικός παράγοντας. Τον έχουμε όμως συνηθίσει και καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πλέον».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.