- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους
«Το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης»
Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως προχωρεί σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς, θέλοντας να βολέψει συγγενείς και φίλους, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους προσθέτοντας πως το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μόνο την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους, με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι. Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση πως με τις «πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου. Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωσή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.