- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια»
Μόνη φόρμουλα για την Ελλάδα «μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά κυβέρνηση»
Την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο αμφισβητεί εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό Newsmax.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τον Αύγουστο είναι βέβαιο ότι «οι Ευρωπαίοι πιστωτές μας θα ζητήσουν ενισχυμένη εποπτεία για να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον σωστό δρόμο μετά το πέρας του προγράμματος». Πρόσθεσε ότι «η μόνη φόρμουλα που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, είναι μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα κάνουν πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, για το εγχώριο κεφάλαιο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα». Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα έναν «αντισυστημικό, λαϊκιστή υποψήφιο που τελικά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποσχέθηκε».
Ο επικεφαλής της ΝΔ έδωσε τη συνέντευξη στο Newsmax κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον. Μίλησε επίσης για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό του πλάνο για τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Δικαιοσύνη. «Οι συντάξεις είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα», ανέφερε, σημειώνοντας πως «έχουμε ήδη δεσμευθεί να αναθεωρήσουμε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος και σε αυτή τη μεταρρύθμιση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Επιδίωξή μου είναι οι εργαζόμενοι να είναι και ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών τους εισφορών και με απλά λόγια όλοι να είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν τις εισφορές τους με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο. Εξυπακούεται βέβαια ότι το Κράτος θα εποπτεύει αυτόν τον μηχανισμό και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του».
Για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απρόβλεπτη» την πολιτική της γειτονικής χώρας ενώ θεωρεί φυσικό να ενισχύεται ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή. «Η Τουρκία είναι ασφαλώς μια πολύ σημαντική δύναμη. Αλλά εσχάτως επιδίδεται σε μια αναθεωρητική προσέγγιση της εξωτερικής της πολιτικής που είναι πολύ ανησυχητική. Οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης αναπαράγεται στην Ελλάδα με μεγάλη ανησυχία γιατί υποδηλώνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει εδαφικές βλέψεις πέραν των σημερινών συνόρων της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.