Επιστολές της Novartis προς τον Σαμαρά διαβιβάστηκαν στη Βουλή
Στην επιτροπή και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας
Συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Novartis, διαβιβάστηκαν κατά πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αφορούν σε ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης.
Η μια επιστολή, είναι με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη, και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται επίσης ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.
Στην επιτροπή ο Βενιζέλος
Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης είναι προγραμματισμένη απόψε η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέρχεται και για τη παροχή εξηγήσεων ως εξεταζόμενο πρόσωπο.
Αίτημα για κλήση μαρτύρων από τη ΔΗΣΥ
Επίσης, το μέλος της ειδικής επιτροπής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επιστολή του προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, η κ. Suzanne Kohout, σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis, και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.