Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται φέτος για τρίτη χρονιά, από την 1η έως τις 4 Μαρτίου. Ωστόσο, οι διοργανωτές δίνουν και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, μεγάλο βάρος και σε κοινωνικά θέματα, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση στη χώρα μας έχει αλλοιώσει τον κοινωνικό ιστό και οι άνθρωποι του πνεύματος καλούνται να εμπνεύσουν τους νέους και εργαζόμενους ανθρώπους για να εργαστούν προς την κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση, οικονομικά, αλλά και ηθικά.
Με τον καταιγισμό των ονομάτων από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο, καθώς και τις διεθνείς προσωπικότητες, μπορεί κανείς να μη διακρίνει με την πρώτη ματιά το πόσο σημαντικοί Έλληνες εκπρόσωποι της διανόησης θα βρεθούν στους Δελφούς. Ειδικά φέτος, οι σημαντικότεροι στοχαστές των καιρών μας θα παρουσιάσουν την άποψή τους και την έρευνά τους σε ένα κοινό που χρειάζεται να ακούσει την άλλη άποψη.
Ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωστής, θα παρουσιάσει ένα «απαισιόδοξο» σενάριο για το μέλλον της χώρας μας, φέρνοντας σε αντιπαράθεση την ευημερία του κράτους με την ευημερία του πολιτικού συστήματος. Τροφή για σκέψη θα δώσει στους παρευρίσκοντες ο Έλληνας πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός, Γιώργος Μαυρογορδάτος, αλλά και ο φιλόσοφος και συγγραφέας, ο οποίος έχει υπογράψει πάνω από 30 βιβλία, Στέλιος Ράμφος. Πρόκειται ίσως για τον μοναδικό Έλληνα που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική σκέψη στη χώρα μας τον 20ο αιώνα και η κάθε παρέμβασή του γίνεται θέμα στον Τύπο. Ο σημαντικότερος Έλληνας ψυχίατρος, Ματθαίος Γιωσαφάτ, θα συνομιλήσει με τον Πατέρα Φιλόθεο Φάρο, ενώ ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης θα βρίσκεται σε πάνελ με θέμα τον «λαϊκισμό», στο οποίο οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να απαντήσουν κατά πόσο αποτελεί «απειλή για τις αξίες και τους θεσμούς». Άλλωστε, ο λαϊκισμός είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο τείνει να γίνει μάστιγα, επηρεάζοντας εκλογικές αναμετρήσεις που δεν θα είχαμε φανταστεί στο παρελθόν, όπως, για παράδειγμα, το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών στις 4 Μαρτίου, όπου ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως.
Τέλος, ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Καραποστόλης, θα μιλήσει για τη «φιλανθρωπία», μία έννοια ξεχωριστή στις μέρες μας και τον τρόπο κατά τον οποίο θα μπορούσε η φιλανθρωπία να δώσει απάντηση στις διεθνείς προκλήσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.