- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Novartis: Στη βουλή η μήνυση Σαμαρά σε Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο
Στην εισαγγελία Αρείου Πάγου η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού σε Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη
Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αμελητί, στη Βουλή, διά του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αξιολογηθεί η μήνυση του Α. Σαμαρά και να κριθεί μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύονται.
Σε ό,τι αφορά το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που στρέφεται σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Τέλος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα επιληφθεί και για το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».
Πρώτη κίνηση σχετικά με τα δύο πρόσωπα θα είναι να αποφανθεί ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η μήνυση για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, γεγονός που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.