Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 245

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 245
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41727-93924.jpg

(Μέλος του συλλόγου για τη δημιουργία αναβραζουσών βιταμινών,  που να ολοκληρώνουν το «αναβράσιμό» τους στο μισό χρόνο) 

Πώς µπορώ, του χρόνου, να γράψω κι εγώ ένα τραγούδι για τη Eurovision;

Χρειάζεται απλώς να συνδυάσεις µερικές λέξεις, όπως “love”, “desire”, “night” και “alone”. Ας πούµε το “night” οµοιoκαταληκτεί πολύ καλά µε το “fight”, το “desire” µε το “fire” κ.ο.κ. Για του χρόνου, λοιπόν, µπορείς να δουλέψεις πάνω στην ιδέα του τίτλου “This is our time”, που συνδυάζει το δοκιµασµένο φέτος “This is our night” µε το “Right on time”. Για κάτι πιο προχωρηµένο, µπορείς πάντα να δοκιµάσεις και το “This night is our right on time”, για να διπλασιάσεις τις πιθανότητες να επιλεγεί το τραγούδι σου. Πράγµα που δεν τόλµησαν να το κάνουν φέτος οι Αυστραλοί στιχουργοί, διότι µια φράση που σηµαίνει «Αυτή η νύχτα είναι ακριβώς πάνω στην ώρα», θα µπορούσε να θεωρηθεί ενθαρρυντική για τους συµπατριώτες τους εµπρηστές που έκαψαν την Αυστραλία.


Ο τίτλος «Σκόνη του χρόνου» δεν προδιαθέτει ότι αυτή τη φορά η ταινία του Αγγελόπουλου θα είναι πιο γρήγορη; Στο κάτω-κάτω, µόνον όταν ο χρόνος κινείται γρήγορα σηκώνει σκόνη.

Ναι, αλλά επίσης, µόνο όταν µένει τελείως ακίνητος µαζεύει σκόνη. Επίσης ο τίτλος µπορεί και να σηµαίνει ότι η σκόνη θα έρθει «του χρόνου» (και όχι φέτος), για να ξεχωρίσει από τη «σκόνη» του άλλου συνονόµατου µε τον Τεό Αγγελόπουλο, του Τεό Θεοδωρίδη, που ήρθε µεν φέτος, αλλά σε ακατάλληλη στιγµή.


Μια που το έφερε η κουβέντα, αφού αυτό το γνωστό µοντέλο Θεοδωρίδης ήταν από τη ∆ράµα, γιατί ονοµαζόταν «Τεό»;

Για τον ίδιο λόγο που κάποιος θεωρεί ότι η Κολοµβία είναι µια χώρα αιχµής στον τοµέα των υπολογιστών και των νέων τεχνολογιών γενικότερα, ώστε να του φαίνεται απολύτως φυσικό και «ξεκαρφωµατικό» να του στέλνουν µε το ταχυδροµείο ένα computer από εκεί.


Ωχ… Τώρα που οι Ισραηλινοί «την είπαν» στην Τουρκία για την κατοχή και τις εκτελέσεις στην Κύπρο, πρέπει να γίνουµε φίλοι τους; 

Όχι, γιατί είναι παγίδα ενόψει του αγώνα των Εθνικών µας οµάδων ποδοσφαίρου για τα προκριµατικά του Μουντιάλ! Πρόκειται προφανώς για σχέδιο του διεθνούς σιωνισµού, µε απώτερο στόχο να χτυπήσει τον ελληνισµό, υποτιµώντας τον. ∆ιότι, αν οι ορκισµένοι εχθροί µας δεν είναι φίλοι µεταξύ τους, αυτό σηµαίνει αφενός ότι δεν θεωρούν απαραίτητο να ενώσουν τις δυνάµεις τους για να µας καταστρέψουν και αφετέρου ότι έχουν κι άλλα πράγµατα που τους απασχολούν. Οπότε δεν µας θεωρούν σηµαντικό αντίπαλο, άρα µας υποτιµούν. Γι’ αυτό και πιστεύουν ότι θα µας ρίξουν στην παγίδα να αρχίσουµε να σκεφτόµαστε ότι οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι «καουµπόηδες εναντίον ινδιάνων». Πράγµα που σηµαίνει ότι θα χάσουµε τη µαχητικότητά µας, γιατί είναι γνωστό ότι η σκέψη σε κάνει πιο διαλακτικό και κατά συνέπεια πιο µαµούχαλο.


Και η Τσέκου και αυτή η «γνωστή ηθοποιός», που κανείς δεν θυµάται το όνοµά της, δεν είχαν κανένα πρόβληµα να τραβήξουν βίντεο την ώρα του σεξ. Τι πρέπει να κάνω για να πείσω και τη δικιά µου να ξεπεράσει τις αναστολές της;

Να παντρευτείς κάποια άλλη, ώστε µετά να έχει λόγο να το κάνει. Γιατί, όπως αποδεικνύεται, το απλό fun δεν το θεωρούν επαρκές κίνητρο για να βιντεοσκοπήσουν τον εαυτό τους στο σεξ. Αντίθετα, όταν αυτό το βίντεο µπορεί να χρησιµοποιηθεί για εκβιασµό, ξαφνικά ξεπερνούν όλες τις αναστολές τους. Όµως, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι σωστό να απαιτείς από εκείνη να ξεπεράσει τις αναστολές της µόνο µέχρι εκεί που βολεύει εσένα. ∆ηλαδή να µην έχει αναστολές να κάνει την πορνοστάρ, αλλά να συνεχίσει να έχει αναστολές να κάνει την εκβιάστρια. Μόνο που για εκείνη, το ερωτικό παιχνίδι του εκβιασµού είναι συνέχεια του ερωτικού παιχνιδιού της πορνοστάρ. Οπότε κι εσύ, µε τη σειρά σου, πρέπει να συνεχίσεις να το παίζεις, παριστάνοντας ότι τσιµπάς στον εκβιασµό και φωνάζεις την αστυνοµία. Γι’ αυτό άλλωστε δεν διευκρινίζουν και στις αγγελίες ότι «δεν έχουν όρια στο σεξ»;


Με τόσες δηµοσκοπήσεις που έχουν να αναλύσουν, πότε προλαβαίνουν τα µέλη της κυβέρνησης να κάνουν και καµιά δουλειά;

Μα δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα! Αφού οι νέες δηµοσκοπήσεις θα αποτυπώσουν πώς φάνηκε στην κοινή γνώµη ο τρόπος που η κυβέρνηση ανέλυσε τις προηγούµενες δηµοσκοπήσεις.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ