Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 437

Μειώνω κατώτατους μισθούς... έρχονται επενδυτές... τους πλακώνω στους φόρους... και διορίζω ό,τι κινείται... Αυτό είναι η Ανάπτυξη.

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 437
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εβδομάδα του Forrest Gump 437
Η εβδομάδα του Forrest Gump 437

Η εβδομάδα του Forrest Gump: Μέλος του συλλόγου αρνητών συλλογής σακούλας από Super Market και λοιπόν καθημερινών λαφύρων.

Η εβδομάδα του Forrest Gump: Μέλος του συλλόγου αρνητών συλλογής σακούλας από Super Market, λαστιχακίων από τις συσκευασίες των αλλαντικών και λοιπόν καθημερινών λαφύρων.

Το ψέμα της εβδομάδας
«Μα και βέβαια έχω διαβάσει το βιβλίο του Φιτζέραλντ»! Αλλά πάντα η δήλωση αυτή συνοδεύεται από τη συμπλήρωση «...αλλά πολύ παλιά». Οπότε αν προκύψει από το συνομιλητή κάποια επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση, είναι δικαιολογημένη η αοριστία της απάντησης επειδή «έχει περάσει τόσος καιρός που δεν το θυμάμαι καλά, μωρέ...».


Η γαϊδουριά της εβδομάδας
Την ώρα που ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, κατά τη διάρκεια της περίφημης ομιλίας με τα Γκούλαγκ, υμνεί τον «Συρίζα» (τονισμένο στην παραλήγουσα για άγνωστους λόγους), με τη φράση «δε φάιτ δατ Συρίζα ιζ φάιτινγ, ιζ δε φάιτ φορ δε βέρι σόουλ οφ Γιούροπ», ο Αλέξης Τσίπρας, αν και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το φιλόσοφο, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο i-pad του και τον αγνοεί σχεδόν ολοκληρωτικά – αν και δυο-τρεις φορές στρέφει το βλέμμα του προς τον αποθεωτή για τα μάτια του κόσμου. Αυτή την αγένεια, ποιος θα την καταγγείλει;


Η «Αντιρατσιστική» αγωνία της εβδομάδας
Ο φόβος όλων των «εμπόρων φανατισμού» μήπως το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο τους υποχρεώσει να σταματήσουν να βρίζουν και να εγείρουν συναισθήματα εχθρότητας απέναντι στους αντιπάλους τους, αλλά να χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα για νοήμονες. Που σημαίνει ότι μια ολόκληρη βιομηχανία μισαλλοδοξίας κινδυνεύει να χάσει το βασικό της προϊόν: το μίσος. Διότι, χωρίς μίσος, οι οπαδοί αναγκάζονται να γίνουν φίλαθλοι, οι ταλιμπάν αναγκάζονται να γίνουν νοήμονες κ.ο.κ. Και αυτό τους κάνει πολύ πιο δύσκολα χειραγωγήσιμους από τους διάφορους «θρησκειέμπορους» και «πατριδέμπορους».

Γι’ αυτό και όλα αυτά τα «Αμβροσιοειδή» και τα «Μιχελακοειδή» επικαλούνται τον κίνδυνο ότι θα φιμωθούν. Επειδή δεν έχουν μάθει να «πουλάνε» κάτι άλλο πέρα από φανατισμό και μίσος, οπότε δεν θα έχουν τι να πουν και θα κινδυνεύσουν να πέσουν σε αχρηστία. Έτσι, διαδίδουν πως με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όλα τα κακά θα κυκλοφορούν ελεύθερα, γιατί δεν θα υπάρχουν εκείνοι να τα αντιμετωπίσουν. Που σημαίνει ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους οπαδούς τους, αφού θεωρούν ότι χωρίς το απαραίτητο «ντοπάρισμα» θα πέσουν θύματα του κάθε επιτήδειου Ιεχωβά, του κάθε εμπόρου ναρκωτικών, του κάθε ομοφυλόφιλου και γενικά όλων αυτών που ο καταραμένος δυτικός κόσμος και η καταραμένη ανεξιθρησκεία επιμένει να τους αφήνει να ζουν και να εκδηλώνονται.


Η «τώρα-θυμήθηκα-γιατί» επιφοίτηση της εβδομάδας
Η δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι «η υποτιθέμενη επιστροφή του στη ΝΔ έχει γίνει πρώτο θέμα στα καφενεία της χώρας, πράγμα που καταδεικνύει ότι είναι και χρήσιμος και δημοφιλής (το ίδιο κάποτε και η Τζούλια Αλεξανδράτου), οπότε χαίρεται γιατί αυτοί που τον είχαν απομονώσει έπεσαν στην παγίδα που του είχαν στήσει». Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατέβασε σε ψηφοδέλτιο τον Γιαννη Παπαμιχαήλ με το επιχείρημα ότι «ήξερε τους γονείς του» και την Αλίκη Αρβανιτίδη (Κυρία Πασχάλη) επειδή «όταν έκανε ραδιόφωνο, μεσουρανούσε ο άντρας της με τους Olympians και τους έπαιζε στην εκπομπή του»! Ναι, αυτόν φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει το κόμμα που κλάνει μέντες μπροστά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως ανάχωμα για τη Χρυσή Αυγή. Τόσο ηλίθιους θεωρεί τους ψηφοφόρους του.


Η υποψία της εβδομάδας
Ότι οι Κινέζες «Ρουβίτσες» που άπλωναν το χέρι για να αγγίξουν τον Αντώνη Σαμαρά είχαν ακούσει ότι μπορεί να τις προσλάβει στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Η ερώτηση της εβδομάδας
«Γιατί χάιδεψε με την ανάποδη της παλάμης του το μάγουλο της Βίκυς Σταμάτη ο Άκης στο δικαστήριο»;
(«Για να δει αν ήταν αξύριστη»;
-Η απάντηση τρολιά της εβδομάδας)


Το υποκατάστατο πέους της εβδομάδας
Το όπλο που χαϊδεύει ο βουλευτής όσο βρίσκεται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής και του θυμίζει πόσο ωραίο πράγμα ήταν o ανδρισμός χωρίς μεταλλικά βοηθήματα.


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
Συντάκτης ανακοινώσεων του ΠΑΜΕ για την Ατζελίνα Τζολί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ