- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βίτσας μίλησε για εναλλακτική θητεία και στις μεγάλες πόλεις
«Η θητεία δεν είναι τιμωρία. Είναι μια διαδικασία προσφοράς»
Στο σπάσιμο της τιμωρητικής αντίληψης που συνοδεύει την εναλλακτική θητεία, κινείται η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του αν. υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα στην «Αυγή».
«Αυτή την στιγμή εναλλακτική θητεία υπάρχει και μάλιστα με τον νόμο έχουν αλλάξει τα σκληρά προηγούμενα μέτρα. Πλέον, κάποιος μπορεί να υπηρετεί την εναλλακτική θητεία στις μεγάλες πόλεις, εκεί που υπάρχει και η κρίση κατά κύριο λόγο και μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Υπάρχει σειρά ζητημάτων που το νομικό μας γραφείο εξετάζει και που κινούνται, νομίζω σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Μειώνεται, ας πούμε ο χρόνος. Γιατί να έχει διαφορετικό χρόνο η εναλλακτική από την κανονική θητεία. Σήμερα η κανονική θητεία είναι από 9 έως 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες» τόνισε ο κ. Βίτσας.
Εξήγησε ότι πρέπει "να σπάσουμε πρακτικά και νομοθετικά" την τιμωρητική αντίληψη που ίσχυε ως σήμερα, τονίζοντας: "Η θητεία δεν είναι τιμωρία. Είναι μια διαδικασία προσφοράς. Οτιδήποτε την επεκτείνει ως τιμωρία κάνει και τη θητεία τιμωρία...Στόχος μας είναι ο νέος άνθρωπος να μη νιώθει ότι η στρατιωτική θητεία είναι βάρος".
Σε ό,τι αφορά την "ωφέλιμη θητεία", ο αν. υπουργός Άμυνας τονίζει ότι υπογράφτηκε απόφαση με βάση την οποία άλλοι 19 οπλίτες γιατροί υπηρετούν ως αγροτικοί γιατροί και θα πληρώνονται από το υπ. Υγείας, ενώ ανακοινώνει την εξομοίωση των επιστημόνων εξωτερικού και εσωτερικού που δικαιούνται να εξαγοράσουν τη θητεία τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.