- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μειώθηκαν τον Νοέμβριο στα 3,141 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι του ποσού των 3,460 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον Οκτώβριο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης. Μείωση σημείωσαν τον Νοέμβριο και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στο ποσό των 776 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 832 εκατ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.
Το μεγαλύτερο ποσό στο σύνολο των υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες αφορούν οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης οι οποίες τον Νοέμβριο μειώθηκαν στα 1,754 δισ. ευρώ έναντι 1,954 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Εν τω μεταξύ, στο ποσό των 11,631 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Νοέμβριο του 2017 έναντι 10,444 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (που είχαν δημιουργηθεί πριν την 31-12-2016) διαμορφώθηκαν τον Νοέμβριο στο ποσό των 89,108 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) να ανέλθουν στο ποσό των 100,739 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των οφειλετών προς το δημόσιο τον Νοέμβριο ανήλθε σε 4.207.117 άτομα. Οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 1.783.858 ενώ όσοι βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 1.035.296.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.