Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Φάγατε από τα δάνεια του Ελ. Τύπου -Βούλτεψη: Απατεώνα! Πες μας για τα κότερα (video)

Άγρια κόντρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τον προϋπολογισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι είπε ο Καμμένος για το κότερό του και την Βούλτεψη

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. Σχολιάζοντας την μικρή παρουσία βουλευτών της αντιπολίτευσης είπε: «Μετά την μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε ποτάμι με τη στήριξη της Φώφης Γεννηματά ούτε στην συζήτηση του προϋπολογισμού δεν έρχεστε πιά. Μόνο 15 άτομα είστε. Γίνατε ποτάμι στο ξηροπόταμο του κ. Θοδωράκη με τον οποίο δεν έχετε πια τίποτα να χωρίσετε».

Οι τόνοι ανέβηκαν στο κατακόρυφο όταν ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη υποστηρίζοντας ότι...έφαγε κι εκείνη από τα δάνεια που έπαιρνε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην οποία εργάζονταν. Αποτέλεσμα ήταν εκείνη να αντιδράσει έντονα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να λάβει τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού.

«Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι τα έφαγα και εγώ με κάποιον τρόπο επειδή ως δημοσιογράφος στον Ελεύθερο Τύπο έπαιρνα τον μισθό μου από την εφημερίδα που έπαιρνε κάποια δάνεια και επομένως έφαγα κι εγώ από τα κλεμμένα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε. Η πορεία μου είναι γνωστή. Ούτε κότερα έχω , ούτε αγόρασα τη Μερσεντές του Αμίν Νταντά. Και βέβαια αυτό που είπα είναι πως είναι θράσος να εμφανίζεται κάθε φορά στη βουλή ενώ είχε εξαφανιστεί. Πού ήταν ο κ. Καμμένος όταν ήταν εδώ ο Ερντογάν; Ξαναβγήκε στον πόλεμο όταν έφυγε ο εχθρός» είπε μεταξύ άλλων η κα Βούλτεψη.

«Το αμάξι του Αμίν Νταντά δεν το είχα ποτέ, οι δημοσιογράφοι το γράφουν . Του κ. Μεταξά ήταν το αυτοκίνητο. Όσον αφορά στο κότερο είχα μεγαλύτερο παλαιότερα και πήγαινα βόλτα την κ. Βούλτεψη» απάντησε ο κ. Καμμένος. Την πήγαινα βόλτα στο παρελθόν. Πήρα μικρότερο γιατί η περιουσία μου έχει μειωθεί» της απάντησε ο κ. Καμμένος .

«Εμένα;» φώναζε από τα έδρανα η βουλευτής της ΝΔ.

«Το διαψεύδει η κα Βούλτεψη» είπε παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης.

«Θα σας δείξω φωτογραφίες» είπε χαμογελώντας ο κ. Καμμένος, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στην κα Βούλτεψη σχετικά με όσα είπε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

«Ο πρώτος προϋπολογισμός ομαλότητας»

Επί του θέματος συζήτησης, τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον χαρακτήρισε ως τον πρώτο «προϋπολογισμό ομαλότητας» που συζητείται τα τελευταία εφτά χρόνια στην βουλή.

«Αυτός ο προϋπολογισμός οδηγεί στο τέλος των μνημονίων, οδηγεί στο τέλος της διαπραγμάτευσης για τη δόση, δεν θα υπάρξει ξανά διαπραγμάτευση για τη δόση ανάλογα με τα μέτρα που θα θέλουν οι δανειστές».

Ο υπ. Άμυνας υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων βγαίνει από την εποχή παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας» για να προσθέσει δηκτικά: «Ξέρω ότι αυτό στεναχωρεί κάποιους. Εσείς φωνάζατε Γερούν γερά, είστε αυτοί που θέλατε να τα πληρώσετε τον ελληνικό λαό για να έχετε αποτελέσματα. Ε, δεν κράτησε ο Γερούν, κράτησε ο ελληνικός λαός και θα κρατήσει αυτή η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση αυτό σας πονάει αλλά είναι αλήθεια βοηθήσει για το υφεσιακό πρόγραμμα που εσείς τρέξατε με το ΠΑΣΟΚ στοίχισε 280 δις νέο χρέος».

Έκανε λόγο επίσης για λανθασμένους χειρισμούς και «εγκλήματα» μετά το 2009 από τι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο κ. Καμμένος για να δικαιολογήσει την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής κατέθεσε όπως είπε γράφημα που δείχνει την μείωση των επιτοκίων στα δεκαετή ομόλογα.

Επιπλέον, ο υπουργός άμυνας ζήτησε ο προϋπολογισμός του υπουργείου του να μην είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα και να επέλθει η κανονικότητα της προ μνημονίων εποχής όπου όλα τα κόμματα ψήφιζαν τις αμυντικές δαπάνες

«Ο προϋπολογισμός της άμυνας θα πρέπει να είναι πεδίο συνεννόησης και όχι αντιπαράθεσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις , θα πρέπει στην άμυνα να είμαστε όλοι ενωμένοι. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα πονεμένο από τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών υπουργείο, από την περίοδο 2000- 2002 ,από αυτά που πληρώσαμε στα υποβρύχια, από τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Παπαντωνίου, από τα σκάνδαλα που η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε ως αντιπολίτευση και εν συνεχεία ξέχασε και τώρα καλεί τα παιδιά των υπουργών που τότε χειρίστηκαν εξοπλιστικά να συμμετέχουν στο άνοιγμα της πολιτικής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο Π. Καμμένος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ