Πολιτικη & Οικονομια

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Βολές από Δημήτρη Καμμένο και Ομάδα των 53+

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υψηλοί τόνοι κυριαρχούν από νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018 λίγο πριν τη «σύγκρουση» κορυφής μεταξύ  Τσίπρα – Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Για τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό που ψηφίζεται έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Απαντώντας στο κυβερνητικό αφήγημα των τελευταίων ημερών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, αντέτεινε πως τον Αύγουστο του 2018 «ούτε καθαρή ούτε έξοδο από τα μνημόνια θα έχουμε». 

 «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη φοροκεντρική πολιτική της που υπονομεύει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Τα πλεονάσματα δεν θα προέλθουν από την ανάπτυξη, αλλά από την αφαίμαξη του ελληνικού λαού» υποστήριξε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος. 

Για άδικο, αντιλαϊκό ταξικό προϋπολογισμό που παίρνει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασοπουλος.

«Είναι ένας προϋπολογισμός copy paste με αυτούς των "γερμανοτσολιάδων", όπως εσείς οι ίδιοι καταγγέλλατε, όταν ήσασταν αντιπολίτευση, χωρίς ίχνος ανάπτυξης» ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

«Είναι ο πιο αντιαναπτυξιακός και φοροεισπρακτικός προϋπολογισμός, από τη μεταπολίτευση και μετά. Το μόνο που κάνει είναι η διαχείριση της μιζέριας» υποστήριξε από την πλευρά του ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Γιώργος Μαυρωτάς, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση τα καταφέρνει με τα πλεονάσματα, όχι όμως με την ανάπτυξη. «Η μεσαία τάξη έχει στοχοποιηθεί. Η ανώτερη τάξη έχει κάνει τα κουμάντα της, η κατώτερη τάξη θα στρέφεται στα επιδόματα και η μεσαία θα ξεζουμίζεται από την υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές», είπε. 

«Ο προϋπολογισμός δεν υπηρετεί ούτε την ανάπτυξη, ούτε την κοινωνική συνοχή, ούτε τη χρηστή διακυβέρνηση. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να περικόπτει τις αναπτυξιακές δαπάνες και να βαφτίζει αυτή την πολιτική κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ομάδα των 53 και την κριτική στάση που έχουν τηρήσει για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
«Δυσαρεστήθηκα από τη δήλωση των 53, η οποία λέει ότι "η υποχρεωτική και σε ορισμένες περιπτώσεις οδυνηρή συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, όσο αυτή διαρκέσει, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για τη φυσιογνωμία μας ζητήματα, σε κάθε περίπτωση σήμερα πρέπει να επαναξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση"» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Έχουμε εισηγηθεί τρεις φορές. Είναι οδυνηρό που συνεισηγούμαστε και έχουμε πάρει όλοι το πολιτικό βάρος; Είναι οδυνηρό αυτό; Για ποιον είναι οδυνηρό; Για τους 143 ή για τους 9; Εμείς είμαστε 9. Δεν είναι καθόλου οδυνηρό για εκείνους και είναι οδυνηρό για εμάς» είπε ο Δημήτρης Καμμένος και πρόσθεσε: 

«Στη διαφωνία που είχα για το ζήτημα της Θράκης εμμένω. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το ζήτημα. Θα διαβάσω την κατήχηση του κ. Ερντογάν, η οποία απομαγνητοφωνήθηκε από κινητό την ώρα που μιλούσε στους μαθητές και δυστυχώς ο κ. Αμανατίδης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί δεν είχε μετάφραση. Ο κ. Ερντογάν μίλησε για μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. "Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε αδέλφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία", είπε ο κ. Ερντογάν. Και θέλετε εσείς, εγώ να ψηφίσω το μουφτή από τη βάση. Να κάνει τι; να ψηφίζει ένας από τον Αρκαδία τον αντιπεριφερειάρχη στην Κομοτηνή; Αυτό θέλουμε;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ