- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στην Γραμματεία της Πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έφθασε στις 30 Νοεμβρίου έγγραφο του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής δια του οποίου κοινοποιείτο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας το αίτημα να αναζητηθούν στοιχεία για το προσωπικό, «του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου "τουρκική μειονότητα"».
Προφανώς η εκπαιδευτική – πανεπιστημιακή κοινότητα θορυβήθηκε διότι το έγγραφο αυτό που είναι διατυπωμένο με συγκεκριμένη ορολογία παρέπεμπε σε αλήστου μνήμης εποχές, συνέπιπτε χρονικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη και ανέσυρε μνήμες πυροδοτώντας ανακλαστικά που ίσχυαν σχεδόν έως πρόσφατα και πάντως έως τουλάχιστον το 1995 στην περιοχή αυτή.
Το Υπουργείο Παιδείας κινητοποιήθηκε και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Η πανεπιστημιακή ελευθερία του λόγου δεν απειλείται». Ζήτησε και εξηγήσεις προφανώς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Το έγγραφο κατόπιν παρέμβασης άνωθεν ανακλήθηκε αλλά είναι υπαρκτό. Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Αποκαλύφθηκε η «πηγή» που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση. Ήταν μία μήνυση της Χρυσής Αυγής διότι κατά την κηδεία του μειονοτικού παράγοντα Αχμέτ Σαδίκ είχε ακουστεί ο όρος «τουρκική μειονότητα».
Ερώτημα 1ον: Πώς η Εισαγγελία αβασάνιστα και επιπόλαια έστω και στo πλαίσιo διερεύνησης μιας υπόθεσης κατόπιν υποβολής μηνύσεως, προκαλεί τόσο βάναυσα το καθεστώς λειτουργίας ενός Πανεπιστημίου και ζητά με μία τόσο αναιδή ακαδημαϊκά και πολιτικά έκφραση στοιχεία.
Ερώτημα 2ον: Πoύ ζει ακριβώς η αρμόδια Εισαγγελία; Στο Ικόνιο της Ανατολίας; Στην Καισάρεια Καπαδοκίας; Στην Ούρφα ή σε μία ευρωπαϊκή χώρα με συγκεκριμένους κανόνες – συνταγματική τάξη κλπ;
Ερώτημα 3ον: Tο τμήμα ασφαλείας Κομοτηνής δεν έχει πληροφορηθεί πως δεν κάνει κουμάντο η ΕΥΠ, πως στην σημερινή κοινωνία οφείλει να υιοθετεί τρέχουσα ορολογία και πώς η υπόθεση «Μουσουλμανική Μειονότητα» είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για να το χειρίζεται ένας άσχετος ασφαλίτης;
Τα τρία ερωτήματα είναι απλώς ρητορικά. Και ξέρουν και γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται. Πρόκειται απλώς για άλλη μία έκφραση ασύδοτης δραστηριότητας σε όλα τα επίπεδα μηχανισμών που λυμαίνονται το «Μειονοτικό» και αποκομίζουν πολιτικά, οικονομικά και προσωπικά οφέλη από αυτήν την δραστηριότητα. Εδώ και καιρό, χρόνια τώρα, παρατηρείται μία εκτός ελέγχου δραστηριότητα ακροδεξιών ομάδων στην Θράκη με το επιχείρημα ότι «το Κράτος είναι ανύπαρκτο». Πρόκειται για στημένη δουλειά από μηχανισμούς που τρέφονται από τις εντάσεις στο μειονοτικό και αναπαράγουν συνειδητά αυτές τις εντάσεις. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα παραγωγικό εργαλείο στα χέρια αυτών των μηχανισμών. Όταν μάλιστα δημόσιοι ή κρατικοί λειτουργοί λόγω απάθειας, άγνοιας, επιπολαιότητας ή απλά ωχαδερφισμού προβαίνουν σε ανόητες ενέργειες τότε οι μηχανισμοί επιχαίρουν, διογκώνουν και αναμοχλεύουν μέσω και των τοπικών μικρομάγαζων αναπαραγωγής πληροφοριών.
Το έγγραφο προς το Δημοκρίτειο είναι απλά ένα σύμπτωμα. Η ασθένεια υπό θωρακισμένο κέλυφος και παντός καιρού επιβιώνει στην Αθήνα εντός μηχανισμών σαν αργόσυρτη αμοιβάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.