- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξαλλος ο Αβραμόπουλος με τον Τουσκ: «Απαράδεκτη» η πρόταση για το προσφυγικό
Υπονομεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Έλληνας επίτροπος
«Απαράδεκτη» και «αντιευρωπαϊκή» χαρακτήρισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος την πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στους ηγέτες των «28» για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων υποδοχής προσφύγων.
«H θέση μου είναι σαφέστατη. Το έγγραφο Τουσκ είναι απαράδεκτο. Είναι αντιευρωπαϊκό και αγνοεί όλη την εργασία που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.
Συνεχίζοντας, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι ο ρόλος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές. «Αυτό το κείμενο υπονομεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ε.Ε., την αλληλεγγύη. Χωρίς αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτός ο όρος αναφέρεται στα ιδρυτικά κείμενα των Συνθηκών» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ευθύνη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αναλαμβάνεται από μεμονωμένα κράτη-μέλη, αλλά αποτελεί ευρωπαϊκό θέμα.
«Η επιτυχία στη διαχείριση της κρίσης είναι αποτέλεσμα της κοινής δράσης και των κοινών μας προσπαθειών, των οργανισμών και όλων των κρατών-μελών», υπογράμμισε ο Έλληνας πολιτικός, ενώ επισήμανε ότι δεν θα πρέπει μπορεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων να αντικαταστήσει την προστασία των προσφύγων. «Είναι νομική και ηθική μας υποχρέωση. Δεν χτίζουμε μια Ευρώπη-φρούριο» επισήμανε, ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι η μετεγκατάσταση δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς περισσότερα από 32.000 άτομα έχουν μετεγκατασταθεί και μάλιστα πάνω από το 90% των επιλέξιμων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου απέτισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Η βελγική Δικαιοσύνη αποδίδει τρία αδικήματα σε βάρος του
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Με νόμο η εξίσωση μισθών ανδρών - γυναικών με τα ίδια προσόντα»
Βελτιώνεται η πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες φροντίδας και αλληλεγγύης
«Στόχος να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο πρωθυπουργός
Eπτά χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα - Tα ποσοστά
Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή
Θα προωθηθεί στη Βουλή για τελική απόφαση
Ποιος φταίει που η στέγη ακριβαίνει; Τι δείχνει η έρευνα του ΚΕΦΙΜ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.