- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρά ΝΔ κατά Πάνου Καμμένου για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Βαριές ευθύνες καταλογίζουν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι Γεωργιάδης, Κουμουτσάκος και Δαβάκης
Ευθεία επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσαν οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ.
Ειδικότερα, του καταλογίζουν προσωπικές σοβαρές ευθύνες για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σκόπιμη παραπλάνηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και αναπάντητα ερωτήματα για τον ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλο.
Οι τόνοι στη Βουλή ανέβηκαν κατακόρυφα το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, καθώς η συγκεκριμένη χώρα εμπλέκεται σε ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη και δεν αποκλείεται να τα χρησιμοποιήσει κατά αμάχων.
Άδωνις Γεωργιάδης: Καραμπινάτη υπόθεση μίζας
«Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση μίζας» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, υπογραμμίζοντας πως επρόκειτο για διακρατική συμφωνία και αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων.
«Η ακύρωση της συμφωνίας επειδή δεν ήρθαν τα λεφτά δεν αναιρεί την απόπειρα λαθρεμπορίας και μίζας» πρόσθεσε.
«Μας παραπλανήσατε στην Επιτροπή εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε»; ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες μιλούσαν για πώληση 100.000 βλημάτων, ενώ η Ελλάδα θα παράδιδε άλλα 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά.
Γιώργος Κουμουτσάκος: Βαριά ευθύνη διαφθοράς
Για βαριά σκοτεινή υπόθεση με μεσάζοντες και διαπλεκόμενους, την οποία -όπως είπε- η ίδια η Δικαιοσύνη την αντιμετωπίζει ως φαινόμενο διαφθοράς, έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Υποστήριξε ακόμα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε για το σύνολο και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν έκανε τίποτα, αλλά σκόπιμα υποβάθμισε και αγνόησε τις πληροφορίες, δίνοντας λευκή επιταγή στον κ. Καμμένο για να προχωρήσει σε σκοτεινούς χειρισμούς.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με βαριά ευθύνη διαφθοράς. Και ευθύνη έχουν ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών στο βαθμό που του αναλογεί αλλά και ο πρωθυπουργός και πρέπει να τις αναλάβει» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Θανάσης Δαβάκης: Ούτε για ΚΨΜ
Ο Θανάσης Δαβάκης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το κείμενο της σύμβασης ούτε για ΚΨΜ δεν είναι.
«Πέφτει βαριά η ευθύνη του υπουργού Άμυνας. Ο ρόλος και οι λόγοι που συνθέτουν την ιδέα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με αυτά που εσείς διαχειρίζεστε στο Υπουργείο Άμυνας» υπογράμμισε.
Από τη μεριά του ο Αναστάσιος Δημοσχάκης έκανε λόγο για πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας πως ενώ έφερε για κύρωση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας συμφωνία που αφορά στην πώληση 300.000 βλημάτων, οι Σαουδάραβες μιλούσαν για 100.000 βλήματα.
Σίμος Κεδίκογλου: Ο νόμος απαγορεύει τους μεσάζοντες
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «παρέβλεψε το βεβαρημένο παρελθόν του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, αγνόησε πως ο νόμος απαγορεύει τους μεσάζοντες και κώφευσε στις εισηγήσεις των διπλωματών του Υπουργείου Εξωτερικών».
«Το κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό αποδεικνύεται στα βήματα που έγιναν και ερευνά σήμερα η ελληνική Βουλή. Απέναντι σε μια υπόθεση που υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για πολύ σκοτεινές διαδρομές, πρέπει τα ερωτήματα να απαντηθούν. Έχετε σοβαρή υποχρέωση απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία» επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Τέλος, ο Κώστας Τασσούλας έκανε λόγο για σοβαρές σκιές που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τον ρόλο του υπουργού Άμυνας αλλά και πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.