Πολιτικη & Οικονομια

Ο Καμμένος είπε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16 (video)

«Μπορεί την αναβάθμιση να την κάνει και η... Boeing»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378240-780772.jpg
EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το κόστος για την ανακατασκευή των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Αμερικανούς αντισταθμιστικά αλλά την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθούν τελικά offsets, αν -όπως είπε- το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρίνει ότι δεν συμφέρει.

Ο Καμμένος τόνισε ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και είπε ότι δεν είναι δεδομένο ούτε ποια θα είναι η εταιρεία που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16. «Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη. Αυτό θα το επιλέξουν οι Αμερικανοί, μπορεί να επιλέξουν ότι είναι η... Boeing». (σ.σ κάτι το οποίο δεν γίνεται αφού τα αεροσκάφη είναι της Lockheed Martin).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι με βάση τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των F-16 δεν μπορούμε να δίνουμε πάνω από 100 εκατ. τον χρόνο, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό και την αποπληρωμή του έργου η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία.  

«Δεν θα σας πω τώρα τι θα πάρουμε, θα κάνουμε μια κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής και θα σας ενημερώσω» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στα επιτελεία, δεν διαπραγματεύεται ο υπουργός...».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ