- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Καμμένος είπε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16 (video)
«Μπορεί την αναβάθμιση να την κάνει και η... Boeing»
«Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το κόστος για την ανακατασκευή των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Αμερικανούς αντισταθμιστικά αλλά την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθούν τελικά offsets, αν -όπως είπε- το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρίνει ότι δεν συμφέρει.
Ο Καμμένος τόνισε ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και είπε ότι δεν είναι δεδομένο ούτε ποια θα είναι η εταιρεία που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16. «Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη. Αυτό θα το επιλέξουν οι Αμερικανοί, μπορεί να επιλέξουν ότι είναι η... Boeing». (σ.σ κάτι το οποίο δεν γίνεται αφού τα αεροσκάφη είναι της Lockheed Martin).
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι με βάση τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των F-16 δεν μπορούμε να δίνουμε πάνω από 100 εκατ. τον χρόνο, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό και την αποπληρωμή του έργου η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία.
«Δεν θα σας πω τώρα τι θα πάρουμε, θα κάνουμε μια κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής και θα σας ενημερώσω» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στα επιτελεία, δεν διαπραγματεύεται ο υπουργός...».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.